Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW-M6-Coupe-Safety-Car-Bimmer-Portal

Het nieuwe autosportseizoen startte met de Paasraces op het Circuit Park Zandvoort en hierbij werd de nieuwe 'Safety Car' in gebruik genomen op het circuit: een BMW M6 Coupé. Deze nieuwe 'Safety Car' wordt tijdens nagenoeg alle evenementen op Circuit Park Zandvoort ingezet door de wedstrijdleiding. Dit om de maximale veiligheid van de deelnemers te kunnen waarborgen. De basiskleur is wit met de bekende M kleuren: lichtblauw, donkerblauw en rood.

Al jarenlang levert BMW Nederland snelle auto's voor Circuit Park Zandvoort. In het verleden waren het de BMW M3 Coupé en de BMW M 235i, maar met de M6 Coupé heeft de wedstrijdleiding een even mooie en krachtige nieuwe sportwagen. Een bewijs van de jarenlange intensieve betrokkenheid van de Nederlandse BMW-importeur bij de nationale autorensportaccommodatie. De ontwikkeling van de wedstrijdversie van de M6 Coupé volgens de internationaal geldende GT3-regelementen werd vorig jaar al aangekondigd door BMW Motorsport. Het testprogramma is in volle gang. Of hierbij ook de ervaringen van de M6 Coupé op Circuit Park Zandvoort worden meegenomen is niet met zekerheid te zeggen, maar het is een feit dat de bestuurder van de M6 onder alle omstandigheden voldoende kracht aan boord heeft met de M6 Coupé zijn 560pk 4,40liter V8-biturbomotor.

Vanaf 1911 werd in Amerika al een productie wagen om als assistentie te dienen gebruikt onder de aanduiding 'Pace Car' tijdens de eerste editie van de 500-mijlsrace van Indianapolis. 

Indy-500-Pace-Car-1911-Bimmer-Portal
In de Formule 1 was er pas in 1973 sprake van een 'Safety Car'. Toen dat gebeurde is het in vrijwel elke raceklassen een fenomeen geworden. Mocht er een ongeval gebeuren dan kan de 'Safety Car' na beslissing van de leiding in actie komen. De 'Safety Car' leidt de andere deelnemers voorbij het ongeval, zodat de betrokken voertuigen snel van de baan verwijderd kunnen worden en hulp aan de coureurs kan worden verleend.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte