Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De-Nieuwe-BMW-7-Serie-Bimmer-Portal


De nieuwe BMW 7 Serie, het vlaggenschip, dat dit najaar op de markt komt. Met unieke technische innovaties, zoals remote control parking.

Dit betekent dat de auto zichzelf kan in en uit kan parkeren zonder bestuurder. En dat het infotainmentsysteem wordt bediend met handgebaren. Verder is het verbruik van de 7 Serie verbetert, dankzij de nieuwe generatie motoren en enorme gewichtsverlaging d.m.v. het gebruik van koolstofvezel in de carrosserie. Het balans tussen rijdynamiek en comfort is ongekend goed dankzij luchtvering en Dynamic Damper Control.


De-Nieuwe-BMW-7-Serie-Bimmer-Portal2


In april presenteerde BMW de technische highlights van de nieuwe BMW 7 Serie voor de pers in een technologie- en innovatieworkshop. Volgens de BMW EfficientLightweight strategie is veel gewichtsbesparing bereikt. Door slim gebruik te maken van aluminium en koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP, carbon fibre reinforced plastics) voor de constructie van de carrosserie, weegt de nieuwe BMW 7 Serie tot 130 kilogram minder dan het huidige model. CFRP zorgt tegelijkertijd ook voor een hogere torsiestijfheid. Deze methode is ook gebruikt bij de carrosserieën van de BMW i3 en i8.


De-Nieuwe-BMW-7-Serie-Bimmer-Portal3

De BMW 7 Serie krijgt zeer efficiënte motoren, waaronder ook een nieuwe zescilinder-in-lijn variant. Deze is voorzien van de jongste generatie BMW's directe brandstofinjectie, Twin Scroll-turbotechnologie en VALVETRONIC met Double-VANOS nokkenassen (wat een gasklep overbodig maakt). Het blok, de cilinderkop en carter zijn van aluminium gemaakt, waardoor deze nieuwe motor bijdraagt aan gewichtsverlaging. Deze bron van kracht is gekoppeld aan een nieuwe generatie van de 8-traps Steptronic automaat met minder interne wrijving. De aansturing van de versnellingsbak benut data van het navigatiesysteem om het schakelen optimaal aan te passen aan de wegcondities.

De-Nieuwe-BMW-7-Serie-Bimmer-Portal4

De rijkwaliteit en sublieme wegligging worden verzorgd door een verfijnd onderstel en talrijke assistentiesystemen. De nieuwe BMW 7 Serie is zowel voor als achter voorzien van luchtvering met automatische hoogteregeling. Standaard is de 7 Serie ook voorzien van Dynamic Damper Control. Verder dragen de Intergral Active Steering en Dynamic Drive bij aan de superieure balans tussen comfort en dynamiek. U kunt zelf uw wegligging en weggedrag naar eigen smaak personaliseren d.m.v. de nieuw ontworpen BMW Driving Experience Control-schakelaar, of u zet hem op de ADAPTIVE stand zodat alles automatisch word geregeld en aangepast aan uw rijstijl en de weg.

Het nieuwe BMW iDrive bedieningssysteem wordt voorzien van de nieuwste functies en innovaties. Zo is het systeem bedienbaar door middel van touch screen en 'gesture control'. Iedereen is inmiddels bekend met een touch screen, maar het nieuwe gesture control wordt bestuurd door een infraroodsensor in de hemel, die handgebaren omzet in commando's voor het infotainmentsysteem. Het volume regelen of onderweg telefoneren, het is allemaal te bedienen met handbewegingen in de nieuwe BMW 7 Serie. U kunt er ook zelf voor kiezen om specifieke handbewegingen aan bepaalde functies te koppelen, om zo alles geheel aan uw wensen aan te passen.

Remote control parking? Ja de naam zegt het al, de auto kan zichzelf verplaatsen zonder bestuurder in de auto. Dit is een optie op een nieuw ontworpen BMW Display sleutel. Met een druk op de knop manoeuvreert de BMW 7 Serie zich in of uit een parkeervak, dit alles word met behulp van camera's en parkeersensoren gedaan. Zo kunt u uw 7 Serie op de meest onmogelijke parkeerplaatsen achter laten want u hoeft uw portieren niet meer te openen om de auto te betreden.

De-Nieuwe-BMW-7-Serie-Bimmer-Portal5

BMW maakt ook gebruik van een nieuw bestuurdersassistentiesysteem, de optionele Driving Assistant biedt enkele nieuwe functies. Als u bijvoorbeeld op de snelweg plots hard in de ankers moet, zullen de remlichten hoog frequent repeterend flitsen om uw achteropkomende te waarschuwen. Als er een botsing dreigt te gebeuren worden de gordels automatisch aangespannen om uw veiligheid te vergroten. Verder kunt u ook gemakkelijker uit de parkeervakken uit parkeren omdat u wordt gewaarschuwd voor kruisend verkeer. Dit wordt gedaan door geluidssignalen en knipperende led lampjes op de buitenspiegels. Zo is de Driving Assistant Plus eveneens uitgebreid met een aantal functies. Met de nieuwe stereocamera, wat voorheen een mono was, en radarsensoren worden medeweggebruikers rondom u continu gemonitord door de BMW 7 Serie. Zelfs bij snelheden tot 210 km/h. Deze data wordt gebruikt om de auto strak binnen de lijnen van de rijbaan te houden en om de correcte afstand tot de voorligger te handhaven. Mocht het nodig zijn zullen er subtiele stuurcorrecties uitgevoerd worden, ook bij het wisselen van de rijbaan, indien u toevallig een auto niet aan ziet komen. Bij het gebruik van de cruise control wordt de verkeersbordherkenning aan de Active Cruise Control met Stop & Go functie gekoppeld.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte