Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forumOnlangs werd de BMW M2 Coupé onthuld, de nieuwe M-serie in de BMW familie. Dit model zal vanaf 16 april 2016 in de showroom staan, voor een bedrag van € 79.990,-. Uitgevoerd met een 3,0 liter motor met M TwinPower Turbo, die 272 kW (370 pk) produceert en een maximum koppel van 465 Nm, is de topsnelheid is maar liefst begrenst op 250 km/h.

Statistieken
- brandstofverbruik (handgeschakelde 6-bak) 8,5 l/100 km
- 0-100 km/uur in 4,3 seconden
- begrensd op 250 km/uur of 270 km/uur (M Drivers Package)
- getest op de Nordschleife van de Nürnburgring

De BMW 2002 turbo, de sensationele, compacte sportauto die BMW ruim 40 jaar geleden op de markt bracht, is een model dat buitengewone dynamiek samenbracht met exceptionele rijeigenschappen en optimale controle. Juist deze eigenschappen straalt de nieuwe BMW M2 Coupé ook uit.
Wanneer u rijdt in deze nieuwe creatie van BMW M GmbH, bent u verzekerd van ultiem rijplezier, dankzij de krachtige zescilinder-in-lijn motor, achterwielaandrijving, het lichtgewicht aluminium onderstel en de extraverte styling.

Standaard optielijst
- klasse 3 alarmsysteem
- automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels
- stoelverwarming
- PDC achter
- regen- en lichtsensor
- automatische 2-zone airconditioning
- cruise control
- lichtpakket
- Connected Drive Services
- Harmann Kardon geluidssysteem
- navigatiesysteem Professional

Leuke bijkomstigheden zijn de M Laptimer app en de GoPro app welke volledig geïntegreerd is in de BMW ConnectedDrive-technologie. Met de M Laptimer app kan de bestuurder zijn rijstijl kan monitoren en analyseren. De GoPro app biedt de mogelijkheid om snelle rondes vast te leggen op het circuit, met een op het dashboard gemonteerde camera. Deze camera is te activeren met de iDrive Controller en de Control Display.

Voorgangers
Vanzelfsprekend is de BMW 1 Serie M Coupé een voorganger van dit nieuwe model. Maar de BMW M2 Coupé heeft ook de originele E30 BMW M3 en de BMW 2002 turbo als voorgangers. Dit laatste model zorgde meer dan veertig jaar geleden al voor sensatie in de autowereld en was een krachtig voorbeeld van de toewijding waarmee BMW M GmbH vandaag de dag buitengewone dynamiek, ongenaakbare stuurscherpte en optimale voertuigcontrole ontwikkeld en toepast.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte