Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De-Krachtigste-BMW-i8-2

Het Duitse tuner bedrijf Gabura Racing Technologies, gespecialiseerd in custom builds, heeft de krachtigste BMW i8 gebouwd. Wat zou dat nou kosten?


Buiten het optische, en de van carbon gemaakte cabine, is er niets wat Gabura Racing niet heeft aangepast. Het vermogen van de i8 is drastisch toegenomen door het installeren van de S63 4.4-liter v8 biturbo S63Tü aan de voorzijde van de i8. De motor is bekend met het leveren van wel 600 pk. Gabura Raching geeft 2 verschillende configuraties voor de GRT V8i – 700 pk en 800 pk.

De-Krachtigste-BMW-i8-3


Het visuele gedeelte van de GRT V8i blijft relatief dicht bij het orgineel. De hoofd componenten van de body worden ondersteund door een buisvormig space-frame wat de V8i aanzielijk breder maakt dan de originele i8 serie. Hierdoor is er ruimte gemaakt voor een grote 8-cilinder motor en een 6-traps versnellingsbak. Verder is het chasis geoptimaliseerd voor het circuit.

De-Krachtigste-BMW-i8-1


Hoewel de technologie van de V8i voornamelijk voortkomt uit de motorsport, zal de auto legaal zijn voor de openbare weg. Doordat het aanpassen veel werk vereist, zal de V8i zeker geen koopje zijn. Volgens Gabura zal de GRT V8i zes maal duurder worden dan de standaard i8. Dit komt neer op een bedrag rond de €750.000,-. Begin dus alvast maar met sparen.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte