Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Breyton Topas3

KSC Import uit Venlo is de officiële Breyton dealer in Nederland en België. Deze foto’s zijn een sneakpreview op het nieuw te verwachten model Breyton Topas. De Topas zal leverbaar zijn in Hyper Silver, MatGun en MatBlack. De kleuren die zo kenmerkend zijn voor Breyton.

Door het flowforming productie procedé is dit model, eveneens als de Breyton GTS-2 en Fascinate, beduidend lichter dan een reguliere lichtmetalen velg. Een rekensommetje voor wat betreft de onaf geveerde massa leert ons dat deze gewichtsbesparing een beduidend merkzaam effect zal hebben op de prestaties van de BMW. Niet alleen de accelaratie zal toenemen, maar ook de handling van het voertuig en de remweg zullen verbeteren. Uiteraard is dit bij een forged model zoals de Spirit RS met haar 7,5 kg in 20 inch nog sterker waarneembaar.

De Breyton Topas zal leverbaar zijn in de 3 eerder genoemde kleuren en in de volgende maten:
8,5X19 l 9,5X19 l 10,0X19
8,5X20 l 9,0x20 l 9,5x20 l 10,0x20 l 10,5x20
9,0x21 l 9,5x21 l 10,5x21

In tegenstelling tot alle andere modellen Breyton, zal de Topas in diverse ET waarden worden geleverd. Dus voor sommige modellen BMW zijn deze ook zonder spoorverbreders te monteren. De verschillende ET waarden hebben ook een positief effect op het design van de velg en de mate van concave. De Breyton Topas wordt medio mei verwacht en zal verkrijgbaar zijn via de betere bandenspecialist.


Breyton Topas1

Breyton Topas2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte