Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Met meer dan 2.000.000 verkochte auto's wereldwijd, zet BMW met de huidige 5 serie, die is geïntroduceerd in 2010, een nieuwe maatstaaf in het bedrijfssegment. Het huidige model is de zesde generatie van de 5 serie en het is de beste in zijn klasse als het aankomt op design, rijdynamiek en efficiëntie. Als gevolg daarvan is het model uitgegroeid tot de meest succesvolle generatie tot nu toe. Dat blijkt ook uit de bestsellerlijsten van de afgelopen zes jaar, waar BMW met trots bovenaan staat. Vergeleken met de vorige generaties zijn de verkopen van de huidige serie met 42% gestegen. Dat is met recht een resultaat om trots op te zijn!

Sinds de productie in 1972, zijn er in totaal meer dan 7.5 miljoen auto's verkocht. Alleen al het afgelopen jaar kozen meer dan 347.000 klanten wereldwijd voor een 5 serie sedan, touring of een gran turismo.

5 serie 01

Waar zit het succes van de huidige generatie?

Men zegt dat het komt door het grote aanbod van verschillende benzine- en dieselmotoren. Zo valt er te kiezen voor een zuinige 4-cilinder, de 518, of een krachtige 6- of 8-cilinder. In de buitencategorie staat natuurlijk ook nog de M5. Buiten het feit dat de klant kan zwemmen in de optielijsten vind ik het persoonlijk een schitterende wagen. Het is een pareltje om naar te kijken. Natuurlijk, een BMW-liefhebber kijkt vooral naar de opties, het interieur en het motorblok. Maar ik denk dat potentiële klanten juist door het design zich laten verleiden tot de aankoop van een BMW 5 serie.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte