Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De dikste builds vind je vaak terug op de SEMA Show in Las Vegas. Zo ook deze BMW 2002 uit 1971, die aangepakt is door CATuned. De naam zegt het bijna al, ze komen uit California (West Sacramento) en zijn gespecialiseerd in Europese classics, vaak met een ‘race’ look. In 2014 bouwde ze al een BMW 2002 met een Honda S2000 motor, welke zeer strak ingebouwd was. Vooral de wielen geven de wagen een classic look, maar de kleuren combinatie van de 15″ BBS turbo fan stijl wielen, maken de look toch weer modern. Een leuk detail: de wielen zijn gemaakt in België. De wagen staat uiteraard op luchtvering van het merk Accuair en daardoor heeft de 02 deze stance bereikt.


BMW m20 turbo motor
Naast de looks bevat de wagen ook nog eens het bijpassende vermogen. Er is gekozen voor een BMW m20 motor, uiteraard wel een 3.2L i6 met een stevige turbo erop. Een motor waar je toch even net iets langer naar kijkt. Vooral de kleurencombinatie van het kleppendeksel trekt de aandacht. Een laatste detail: de uitlaat komt uit het zijscherm. De classic liefhebbers zien vast de 2002 liever origineel, maar zo is het een echte ‘one of a kind’!

SEMA 2016 BMW2002 turbo 01

SEMA 2016 BMW2002 turbo 02

SEMA 2016 BMW2002 turbo 03

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte