Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Op 8 november jl. ging namelijk de eerste van elf internetuitzendingen van start waarin de nieuwe BMW 5 Serie is onthuld. Onder leiding van Product Genius Bas de Ruijter en presentatrice Laurien Verstraten worden de kijkers een half uur lang getrakteerd op een Online Preview van de belangrijkste innovaties en het ontwerp van de auto. Tijdens alle Online Previews is er tevens de mogelijkheid om via een chatvenster live vragen te stellen aan een panel van Product Geniussen. De meest gestelde vragen worden aan het presentatie-duo doorgegeven en komen in de uitzending terecht.
 

Inspelen op veranderende klantbehoefte

Mede gedreven door online zien we een sterk veranderende klantbehoefte in de oriëntatiefase”, vertelt Peter Haug, Directeur Marketing. “De fase tussen de aankondiging van een nieuw model BMW en de daadwerkelijke introductie daarvan bij de BMW dealer wordt steeds langer, terwijl de geïnteresseerde consument juist éérder volledige informatie verwacht. We organiseren daarom al jaren belangrijke, maar lastig

schaalbare offline events, zoals previews in closed rooms op diverse locaties en andere evenementen. Met de BMW Online Preview voor de nieuwe BMW 5 Serie komen we de klanten en hun veranderende verwachtingen tegemoet."


Opvallend waren de overwegend zeer positieve reacties op de eerste zeven Online Previews, waarvoor zich al zich ruim 1700 geïnteresseerden registreerden. De kijkers waarderen de unieke aanpak om een nieuw model te presenteren en het feit dat ze via live chat direct de meest prangende vragen kunnen stellen. Sommigen verklaarden na afloop te twijfelen aan een eerder besluit om een concurrerend model te kopen.

BMW Product Genius Bas de Ruijter

Senior Online Marketeer Jorne Goosen geeft aan dat online video’s in het oriëntatieproces naar een nieuwe auto heel belangrijk zijn. Dit maakt voor BMW de Online Preview tot een ultiem marketinginstrument.

Het schema voor de volgende uitzendingen voor de BMW 5 Serie:

Maandag 14 november 20:30 – 21:00 - live chat.
Dinsdag 15 november 20:30 – 21:00 - live chat.
Woensdag 16 november 09:30 – 10:00 20:30 – 21:00 live chat.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte