Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Gevonden bij de Toyo Tires Treadpass: deze one-of-a-kind E36 M3 gebouwd door StreetFighter LA. Zeer grondig onder handen genomen, dat is deze E36 M3 zonder twijfel.

Engine/Transmission:
De normale 6 in-line (S52B32) heeft plaats moeten maken voor een Japans hart rechtstreeks uit de Nissan Skyline GT-R (RB26), wat tevens ook een 6 in-line is. Daarmee wordt het oorspronkelijke platform van de BMW behouden, echter simpelweg met een Japanse Twist. De uit een Skyline afkomstige RB is natuurlijk alles behalve stock, zoals te verwachten is op de SEMA. De RB26 is uitgerust met een single turbo set-up, grotere injectoren, lage compressie zuigers en een vrij radicaal uitlaatsysteem. Achter de RB26 is een Dogleg versnellingsbak komen te hangen.


SEMA 2016 E36 RB26 motor

Wheels/Suspension:

Bij een aangepakte engine-bay horen natuurlijk ook het onderstel en de wielen. StreetFighter LA heeft gekozen voor een schroefset die zeer uitgebreid in te stellen is. Zij zijn gegaan voor het KW Clubsport onderstel. De wielen zijn ook alles wat je verwacht van SEMA: breed, letterlijk verblindend en vooral erg opvallend. Deze Rotiform Sixes zijn afgewerkt in een zeer mooie paarse kleur, die overigens erg mooi samengaat met de kleur van het carrosserie. De maten van de velgen zijn als volgt: 17 Inch met 9.5j aan de voorzijde, de achterzijde moet het doen met 17 inch en 11.5J. En om dit allemaal mooi onder een E36 te laten passen, moest er uiteraard ook het een en ander gedaan worden aan de carrosserie.

SEMA 2016 E36 RB26 03

Interieur/Exterieur:
Zoals te zien is, het uiterlijk van de M3 alles behalve zoals uit de fabriek. Een, wat ik persoonlijk toch wel een erg mooi gelukte wide-body conversie vind. Wat betreft de kleur komen we even terug op de "Japanse connecties". Midnight Purple III is namelijk ook wel te vinden op de Skyline, om zo maar even de band te versterken met de Japanse harttransplantatie. Van binnenuit is het alles wat je verwacht van de radicale E36, simpel maar met alle benodigdheden. Twee Recaro Pole Position kuipstoelen, Renown stuurwiel, halve rolkooi, racepak dashboard en uiteraard mag de hydraulische handrem van ASD ook niet ontbreken aan deze E36.

Wat vinden jullie als lezer van deze E36 M3? Is het een build die jullie altijd al eens hebben willen zien, of geef je toch de voorkeur aan een originele M3?

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte