Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Vorige week tijdens de auto show Guangzhou werd de nieuwe 1-serie gepresenteerd. Dit keer niet de bekende hatchback, maar een sedan variant. De kans dat je deze nieuwe 1-serie op de Nederlandse wegen zult zien, is vrij klein, hij zal alleen in China worden verkocht. Met zijn lengte van 4.456, breedte van 1.803, zijn hoogte van 1.446 en zijn draaicirkel van 2.670, zal hij gaan concurreren met de Audi A3 en de Mercedes-Benz CLA.

De 1-serie zal een voorwiel aangedreven sedan worden. Maar met zijn prachtige koplampen, achterlichten en goed gevormde nieren past hij perfect tussen de huidige BMW modellen. De duurdere modellen zullen uitgevoerd worden met een 2 kleuren interieur, waar je onder andere een driespaaks multifunctioneel stuurwiel terug zal vinden. Ook zal dit model uitgerust worden met een 8,8 inch led beeldscherm met het bekende BMW Idrive systeem.

BMW 1 serie sedan 02

De sedan zal in het begin 3 benzine variaties krijgen: de 118i, 120i en de 125i. De 118i uitvoering zal een 1,5 liter 3 in lijn met twinpower turbo motorblok krijgen, gecombineerd met een versnellings automaatbak. Daarnaast zullen de 120i en de 125i juist uitgevoerd worden met een 2 liter 4 in lijn twinpower motor, in combinatie met een 8 versnellings automaatbak.

BMW 1 serie sedan 03

BMW 1 serie sedan 04

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte