Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW M4 GTS stopt met productie

Voor de M4 liefhebber die opzoek was naar een nog zeldzamer exemplaar bracht BMW de M4 GTS uit. BMW beloofde bij de productie dat er ongeveer 700 exemplaren gemaakt zouden worden, uiteindelijk zijn het er toch 830 geworden. Van die 830 exemplaren zijn er 803 voor de verkoop geweest, de andere 27 zijn demo/pers wagens en voorproductie.

 

Wat zijn de verschillen tussen de BMW M4 en de BMW M4 GTS?

Naast een achterspoiler die niet te missen is, vind je het terug in subtiele aanpassingen aan het exterieur, zoals de luchtinlaten op de motorkap. Aan de achterkant vind je zeer fraaie OLED-achterlichten terug. Maar wist je ook dat het vermogen van 431 pk naar 500 pk is gestegen, door de toevoeging van waterinjectie? Uiteraard moest de M4 ook nog flink naar de sportschool om wat kilo’s kwijt te raken, wat resulteert in een sprint naar de 100 in 3,8(!) seconden. Trek je helemaal door, dan behaal je een snelheid van net boven de 300 km/h. Het interieur van de GTS valt uiteraard ook op: geen achterbank, dikke sportstoelen en een rolkooi.

Zijn meer BMW M4 GTS exemplaren slecht voor de waarde?

De grote vraag is, zijn de kopers deels misleid en merken zij dit in de waarde van hun bolide? De ‘ongeveer’ term heeft toch geresulteerd in 18% meer modellen dan de kopers hadden verwacht. Wij verwachten dat de aankoop van een M4 GTS niet de spreekwoordelijke ‘kat in de zak’ koop zal zijn. Maar hoe minder exemplaren, hoe hoger de prijs, is wel de stelregel. Heb je flink gespaard, dan raden we je aan te wachten tot de M4 DTM uitkomt. Volgens BMW worden er maximaal 200 geproduceerd. We zijn benieuwd naar de prijs van de M4 DTM.

BMW M4 GTS stopt 01

BMW M4 GTS stopt 01

BMW M4 GTS stopt 01

BMW M4 GTS stopt 01

BMW M4 GTS stopt 01

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte