Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW tracken doormiddel van een PGS tracker

Iedereen heeft wel eens bericht voorbij zien komen van een teleurgestelde eigenaar die een oproep op Facebook plaatst omdat zijn BMW gestolen is. Veel ‘standaard’ BMW’s zijn nog redelijk goed verzekerd. Maar hoe zit het als je een oldtimer of M model hebt? Of wanneer je veel zeldzame opties hebt ingebouwd? Is dan ook alles goed verzekerd? Persoonlijk vind ik het erg fijn om te weten waar mijn BMW is. Door het gebruik van een GPS tracker, kan je precies zien waar je BMW zich bevindt of wanneer deze verplaatst wordt.

Na wat onderzoek in de categorie betaalbare GPS trackers, sprong de EyOn 3.0 eruit. Een GPS tracker met 5 jaar garantie en wat uitblinkt in éénvoud en dat voor onder de 100 euro. De tracker heeft een ingebouwde backup accu van 3 dagen en is de perfecte beveiliging voor je BMW. Één van de voordelen is dat de tracker zonder abbonement werkt en je via een smartphone app de tracker kan lokaliseren. Je vindt dus zo de locatie terug van je BMW.

Hoe werkt het systeem van een GPS tracker in je BMW?

In de basis is de installatie redelijk simpel. Je kiest een goed verstopte plek in je auto en zorgt dat er een voedingskabel naar toe loopt. De module bevat een simkaartje, waar de app mee in contact staat. Dit simkaartje koop je bij een willekeurige provider en er hoeft alleen maar beltegoed op te staan. Geen maandelijkse kosten, alleen wanneer er een SMS verstuurd dient te worden. Houd wel rekening met het regelmatig opwaarderen van het beltegoed, om de simkaart actief te houden. De opwaardeertermijn verschilt per provider. Je installeert een app op je telefoon en je bent klaar om de locatie op te vragen via de app. Binnen 60 seconden wordt de locatie getoond op een kaart. Maar hoe nauwkeurig is de locatie? De leverancier geeft aan dat de tracker tot op 5 meter nauwkeurig is.

Extra mogelijkheden van de GPS tracker

GPS tracking apparatuur is niet standaard in een BMW en hierdoor heb je een voorsprong op de dieven die het gemunt hebben op je BMW. Maar wanneer het getrainde dieven zijn, zullen zij er alles aan doen om voedingskabels te demonteren. Gelukkig heeft de EyOn 3.0 een back-up batterij die het maar liefst 3 dagen uithoudt als de stroom is onderbroken en verstuurd ook nog eens een SMS als de stroom wordt onderbroken. Trek dan maar snel je sportschoenen aan, wie weet wie je aantreft bij je BMW.

BMW GPS Tracker Eyon met backup accu

Detectie doormiddel van GPS als je BMW zich verplaatst

Staat je BMW veilig naast je huis onder een carport als jij aan het werk bent of ligt te slapen? Je weet het eigenlijk nooit zeker. Daar is een mooie optie voor in het systeem. Je kunt namelijk instellen in de app dat je een alarm SMS ontvangt als je BMW verplaatst wordt. Bijvoorbeeld wanneer een BMW dief er vandoor wil gaan met je wagen. 

De pluspunten van de GPS tracker opgesomd:

+ Zeer eenvoudig zelf te plaatsen in je BMW
+ Geen abonnement nodig, gewoon een prepaid simkaartje
+ Al het aansluitmateriaal en benodigdheden zitten er bij
+ Ingebouwde back-up batterij van 3 dagen
+ Alarm SMS wanneer de stroom afgekoppeld wordt
+ Alarm SMS bij verplaatsing
+ Nederlandstalige handleiding

Bekijk hier de aanbieding van GPS Partners: www.gps-partner.nl

BMW GPS Tracker Eyon makkelijk te installeren

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte