Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Flow-Forming

Vele velgen liefhebbers zullen zich afvragen wat de mooie namen als Flow-Forming, Flow Forged, Flowforged inhouden. Is het een revolutie in de productie van aluminium velgen? Het klinkt niet alleen goed in de oren, maar deze productietechniek is daadwerkelijk beter ten opzichte van de standaard productie van aluminium velgen. Het grootste voordeel: velgen die door middel van Flow-Forming Technologie geproduceerd worden, hebben een enorme gewichtsbesparing en zijn sterker dan de conventioneel geproduceerde velgen.

Flow-Forming in het kort uitgelegd

Een gedeelte van de velg wordt bij Flow-Forming in een bijkomende productiestap gewalst, hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig en wordt het gewicht van de aluminium velg verminderd. Het walsen zorgt voor een hogere dichtheid van het aluminium, waardoor er een hogere stabiliteit en vastigheid ontstaat. Dit maakt velgen geproduceerd volgens de Flow-Forming techniek niet alleen aantrekkelijk, maar ze dragen hierdoor ook bij aan een beter rijgedrag. En minder gewicht, betekent tegelijkertijd een lager brandstofverbruik. Volgens de studie brandstofverbruik van de Universiteit van Duisburg-Essen is de vuistregel: 100kg veroorzaakt een brandstofverbruik van 0,4 l/ 100km. Flow-Forming velgen worden niet alleen voor de sportieve eigenschappen geproduceerd, maar ook voor dagelijks gebruik. De voordelen bij dagelijks gebruik zijn gewichtsbesparing, brandstofbesparing en een betere rijervaring.

Wie denkt dat een Flow-Forming velg een fortuin kost heeft het mis. Flow-Forming velgen zijn bijna op hetzelfde niveau geprijsd als conventionele gegoten velgen. Voor een geringe meerprijs per wiel krijg je een superieure handling, een kortere remweg en vermindering in het brandstofverbruik. Velgenfabrikant Breyton past deze techniek toe op de modellen Topas, Fascinate en Race GTS2.

Flow Forged

Flow Forming

Flowforged

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte