Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Schmiedmann BMW M4

Op de Essen Motorshow in Duitsland kwamen we Schmiedmann Nederland tegen, die een zeer opvallende BMW M4 bij zich had. Deze F82 M4 had een flinke lijst met aanpassingen en willen wij graag met jullie delen. Ze hebben er zelf de term S4 Competition aan gegeven. We starten met de cijfers, namelijk 660 pk en 800nm!

 

Maar wat was de reden om deze indrukwekkende BMW M4 te bouwen?

In 2015 heeft Schmiedmann Zweden meegereden in de Zweedse Time Attack series (Pro Street klasse), met een E46 M3 en wilde voor het seizoen van 2016 iets extremer bouwen. Bekijk deze video maar eens:

Welke mods heeft de BMW M4 allemaal ondergaan?

De uiterlijk aanpassingen die opvallen, zijn in ieder geval alle carbon aanpassingen zoals de lipjes, grill, spiegels, motorkap, achterklep en de diffuser. Maar ooo de voor fenders, welke voor extra lucht zorgen, vallen erg op. Je houd ervan of niet, voor het circuit is het zeker een meerwaarde. De BMW rolt op 20” BC Forged HCS 01S met een breedte van 11J achter. De verlaging is tot stand gekomen door een KW Clubsport suspension.

BMW M4 Schmiedmann 01

De BMW M4 onderging een krachtpatser kuur

Standaard is er al niet te klagen over de BMW motor die het typenummer S55B30 draagt, maar met van de turbo’s naar een stage 2 setup en diverse BMS aanpassingen zoals de luchtfilter, methanol injectoren en tuningbox waren ze al goed op weg. Supersprint leverde de downpipes en de volledige race uitlaat. Na het afstellen kwamen ze dus uit op de 660 pk en 800nm.

Wil jij je BMW ook aanpassen, om er meer jouw unieke BMW van te maken, bekijk dan de webshop eens van Schmiedmann of ga langs hun fysieke winkel om eens kennis te maken. www.schmiedmann.nl

BMW M4 Schmiedmann 02
Een race interieur met kooi, goede kuipstoelen en bijpassende gordels

BMW M4 Schmiedmann 05
Kenneth, de man achter Schmiedmann Nederland

BMW M4 Schmiedmann 04
De M4 heeft zelfs in het Duitse BMW magazine; BMW Scene gestaan met een reportage!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte