Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Het platform E9X staat al enige tijd in de markt en hierdoor zien we ook steeds meer tuning opties voor deze wagens ontstaan. Zo ook deze mat zwarte BMW E92 M3. De auto is onder handen genomen door een partij genaamd European Auto Source (EAS). Hoewel dit als een tamelijk tam project begon, veranderde dit al snel toen de heren van EAS zich ermee gingen bemoeien. De E92 M3 ziet er niet alleen uit alsof hij thuishoort op het circuit en klinkt niet alleen alsof hij de straat domineert, maar heeft ook nog eens 414 pk en sprint van 0 tot 100 km/h in slechts 4.1 seconde om dit te bewijzen.

EAS vond dit echter nog te weinig en gooide er nog eens een supercharger tegenaan, waardoor de pk waardes stegen naar 625 pk. Naast de voornoemde power goodies, zit deze E92 M3 dan ook vol met visuele upgrades. Van een niet te miskennen spoiler tot een APR performance splitter. Hiermee genereert de M3 meer down-force om deze heerlijke 625 pk nog eens extra lekker op de weg te drukken.

Uiteraard is er ook voldoende gedaan aan de wegligging en stopkracht, met een KW Clubsport Coilover set, StopTech Big Brake kit en een mooie set Vorsteiner V-FF 103 Flow op vers rubber.
Nu was dit niet de eerste rodeo voor EAS met een E92 M3. Al eerder brachten ze een door hun zelf ontwikkelde supercharger kit aan op ditzelfde model. De ESS VT2-625 kit is naar hun eigen zeggen dan ook goed voor de 625 PK, maar houdt de auto nog wel rijdbaar voor dagelijks gebruik. De kracht komt volgens EAS pas echt vrij als je het echt nodig hebt en het pedaal flink indrukt.

Bijzonder genoeg claimt EAS ook een installatie tijd voor deze kit van tussen de 8 en 14 uur, met alleen gebruik van normaal handgereedschap. Daarnaast zouden er ook geen onherstelbare modificaties worden toegevoegd aan de E92 M3, deze is met redelijk gemak weer naar het origineel terug te bouwen. Uiteraard wordt er nieuwe software bij geleverd, die perfect gebalanceerd is voor de supercharger en S65 motor. Wel wordt aangeraden de injectoren te vervangen, voor de nieuw gevonden dorst van de E92 M3.

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

BMW M3 mat black 02

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte