Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Spotje van de dag! De M4 DTM Champion Edition is een gelimiteerde M4 die technisch sterk gerelateerd is aan de M4 GTS. Er worden slechts 200 stuks van de DTM Edition gebouwd en volgens BMW Nederland komen er slechts 4 exemplaren naar Nederland. Zeldzamer dan de GTS dus! Dit exemplaar hebben we gespot bij BMW Hans Severs, in de meest gemiddelde gemeente van Nederland, Woerden.

De M4 GTS is al vanaf tientallen meters afstand direct te herkennen aan zijn oranje accenten en zal menig BMW liefhebber laten kwijlen. Persoonlijk ben ik echter nooit écht fan geweest van de oranje accenten op de carrosserie en de velgen. De velgen van een Competition Pack M3 of M4, die over hetzelfde design beschikken, vallen bij mij veel beter in de smaak door het gemis van de oranje details.

Ondanks de welbekende M-striping op de M4 DTM Edition, oogt dit exemplaar op één of andere manier toch een stuk minder schreeuweriger dan de M4 GTS, maar goed, over smaak valt niet te twisten natuurlijk, dus laten we doorgaan naar de feiten.

De M4 DTM Edition werd gebouwd om de overwinning van Marco Wittmann in de DTM te vieren. Deze speciale editie was slechts in één kleursamenstelling verkrijgbaar, namelijk Alpine White met M-Striping. Tevens beschikt de M4 DTM Edition over dezelfde 500pk sterke 3.0 zes-in-lijn uit de GTS en heeft hij eveneens waterinjectie tot zijn beschikking. De sprint van 0 naar 100 km/u doet de M4 in slechts 3.8 seconden en gaat hij door met accelereren tot de 305 km/u.

Aan de buitenkant wordt hij nog wat opgeleukt door wat carbon details, zoals de canards, de splitter, de diffuser en krijgt hij ook een carbon spoiler mee. De DTM Edition wordt met dezelfde velgen als de GTS geleverd, maar dan in het subtielere matzwart.

In de speciale M4 neem je plaats in M-Carbon kuipstoelen en ben je nog altijd van de essentiële luxe voorzien zoals navigatie, airco, PDC en adaptieve LED-koplampen. Achterin is de bank verdwenen en is er een witte rolbeugel voor in de plaats gekomen.

In Nederland starten de prijzen bij € 188.000,-. Hulde aan de toekomstige eigenaar om een dergelijk gelimiteerd speeltje aan te schaffen in ons kikkerlandje! Wij hopen dat we ook deze exemplaren binnenkort op de weg of het circuit mogen zien, het zou immers doodzonde zijn om zo’n lekkere auto in de garage zien te verstoffen.

BMW M4 DTM Edition 02 BMW M4 DTM Edition 01

BMW M4 DTM Edition 04

BMW M4 DTM Edition 03

BMW M4 DTM Edition 05

BMW M4 DTM Edition 06

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte