Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

AC Schnitzer verbouwd de BMW 240i naar de ACL2S

Na het onthullen van de 240i door BMW, die als snelste model onder de M2 gelanceerd is, is de 235i niet langer beschikbaar. De Duitse tuner AC Schnitzer, pakte de afgelopen jaren uit met de 235i en maakte daar hun eigen versie van, genaamd de ACL2. Maar die tijd is voorbij!

 

AC Schnitzer upgrade de ACL2

Door de komst van de BMW 240i, is het tijd voor een ACLS2 versie die dan ook het nieuwste parade paardje is en tentoongesteld zal worden op de Autosalon van Genève. Daar kan je de upgrade voor het eerst bewonderen. Dat AC Schnitzer absoluut thuis is in het 2-Serie segment, wordt duidelijk als je naast de Coupe ook een M2 en zelfs een cabrioletversie langs kan brengen voor een upgrade. De ACL2S is een jubileum versie, aangezien de BMW tuner inmiddels 30 jaar bestaat!

Meer power voor je BMW 240i!

Ben jij net een trotse eigenaar geworden van een 240i, maar wil je deze nog steviger aanpakken? Dan kan je de wagen brengen naar de tuner uit Aken, die al sinds 1987 aanpassingen verricht. Het ACL2S pakket houd in dat jij je BMW terugkrijgt met 100 Nm meer dan standaard, best lekker die extra koppel. Ook zijn er 60 paarden meer onder de kap terug te vinden. Totaal kom je dan uit op 400 pk en 600 nm en door een nieuwe uitlaat zal je 2-Serie ook echt anders klinken. Door de powerupgrade is je 240i ook 30 pk krachtiger dan de M2. Maar let op, er zijn maar 30 ACL2S pakketten beschikbaar!

Exterieur aanpassingen van de 2-Serie

Wat het uiterlijk betreft, zijn er ook wat aerodynamische aanpassingen die de 2-Serie anders laten ogen. Dit pakket is 10-delig en maakt je 240i een widebody. Hierdoor, in combinatie met een subtiele verlaging, oogt de 240i ook een stuk agressiever dan standaard. Het meest opvallende is dat de S versie, in vergelijking met de ACL2, geen spoiler meer heeft gekregen. Uiteraard kan je ook voor de fel gekleurde wielen kiezen, maar wij verwachten dat de meeste ACL2S rijders deze optie zullen overslaan. Voor meer info, check je de website: www.ac-schnitzer.de

 BMW 240i AC Schnitzer 02

BMW 240i AC Schnitzer 04

BMW 240i AC Schnitzer 06

BMW 240i AC Schnitzer 05

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte