Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

In maart zal AC Schnitzer op de Geneve Motorshow hun nieuwe producten tonen. De i8 was nog niet eerder aangepakt door de tuner uit Aachen, maar daar komt nu dus verandering in. Binnenkort zullen ze deze de i8 op de beursvloer van Geneve presenteren.

AC Schnitzer heeft de i8 opgeleukt met carbonfiber onderdelen, voorzien van een spoiler en andere wielen. De i8 is tegelijkertijd ook 25mm aan de voorzijde en 20mm aan de achterzijde verlaagd, waardoor hij niet alleen een beter oogt qua stance, maar ook een betere wegligging zou moeten hebben dan de standaard i8.

Aan de achterkant vinden we de prominent aanwezige spoiler die zou moeten bijdragen aan meer downforce. Aan de voorzijde vinden we een carbon splitter en op de hoeken van de voorbumper hebben ze bij AC Schnitzer de i8 voorzien van DTM-achtige canards. De carbon side skirts, in combinatie met de driedelige carbon diffusor, geven de i8 een nog betere drukverdeling aan de onderzijde van de BMW. Het resultaat is nog meer downforce.

AC Schnitzer is natuurlijk AC Schnitzer niet als ze niet de velgen ook vervangen voor exemplaren uit eigen huis. Ze hebben de i8 voorzien van lichtgewicht AC1 Forged lichtmetalen velgen, die in bi-color of antraciet te verkrijgen zijn. De velgen zijn speciaal ontwikkeld voor de hybride sportwagen van BMW. Voor zijn de velgen 8.5J x 21” groot en achter zijn ze 9.5J x 21” groot en zijn ze ook nog eens 4.4kg lichter dan de originele 20” Styling 625 velgen van BMW zelf. De velgen kan je in elke gewenste kleur spuiten die je maar wilt.

Aan de binnenzijde vinden we een aluminium pedalen set, aluminium voetsteun en velours vloermatten. Aan het vermogen verandert er voor de rest niks. 

Voor meer info, check je de website: www.ac-schnitzer.de

i8 1

i8 2

i8 4

i8 5

i8 6

i8 7

i8 8

i8 9

i8 10

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte