Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De productie van de F10 uitvoering van de BMW M5 sportsedan zal deze maand worden gestopt, waardoor er een gat van een paar maanden ontstaat op het uitbrengen van de F90 uitvoerig.Tijdens de productie van de F10 5-serie, werd de BMW M5 vaak bekritiseerd door zijn zware frame, maar werd geprezen om zijn enorme prestaties.


De specificaties van de M5 F10 

Onder de motorkap wordt de M5 gekenmerkt door een S63 TU motor die voor het eerst gelanceerd werd voor de X5M en de X6M. De 4,4 liter V8 Twin Turbo werd gekoppeld aan de zeventraps transmissie met dubbele koppeling.

De V8 twin-turbo BMW M5 F10 produceert precies 560 pk. Voor het modeljaar 2014, werd de BMW M5 Competition Package beschikbaar gesteld. Met de Competition Package, neemt het vermogen toe tot 575pk.

De productie van de F90 zal einde van het jaar worden gestart, en de eerste modellen zullen begin 2018 beschikbaar zijn. Dat in lijn der verwachting, zou je zeggen dat M versie van de G30 (sedan) of de G31 (touring), G32 zou moeten heten. Tegen alle verwachtingen in, heeft BMW er voor gekozen om het nieuwe model de naam F90 te geven.  

BMW M5 F10 02

BMW M5 F10 03

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte