Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Hartge, een BMW tuner van Duitse makelij draait al mee sinds ’71. Hartge levert verschillende upgrades zoals bijvoorbeeld chiptunes, sport vering, body kits, interieur delen en velgen.


Ook staat Hartge bekend vanwege een paar gave projecten, zoals bijvoorbeeld de enige Hartge Z3M die van een 5.0L V8 voorzien is! + Een leuk feitje: Deze 5 liter coupe rijdt in Nederland! Daarnaast zijn
 de Hartge by OZ drie delige velgen van wereldformaat in de BMW wereld. Een velg die menig youngtimer project naar een nieuw niveau getild heeft. Zo ook onderstaande BMW E28 Hartge H5S!

Vanaf eind jaren 70 hielden de Duitse tuners zoals Alpina, Ac schnitzer en Hartge zich bezig met gekke projecten. Die conservatieve 4-deurs boodschappen auto’s moesten immers ook sneller dan 6.5 seconden naar de 100 kunnen accelereren. Hartge’s antwoordt op dit verzoek, een E28 met een 3.5L M30 motor. De 240pk sterke E28 op basis van een 528i, was daardoor in staat het ijs vanaf de supermarkt naar huis te transporteren nog voor het gesmolten was, én zeg nou zelf, als je geld te spenderen hebt is gesmolten ijs wel één van de laatste zorgen waar je mee wilt worstelen.
Overigens was de Hartge H5S nog steeds ondergeschikt aan de M5, de S38 motor in de M5 perste er 311pk uit, maar daar hing dan ook een groter prijskaartje aan.

Tegenwoordig is deze H5S een stukje automotive geschiedenis en dat leidde ertoe dat de auto in 2009 een volledige restauratie kreeg waar kosten noch moeite gespaard werden. Niet misleid door de Duitse kentekenplaten, bevind deze auto zich in de Verenigde Staten. Een opmerkelijke verschijning op de straten van onze overzeese westerburen!

Hartge E28 11

Hartge E28 09

Hartge E28 04

Hartge E28

Hartge E28 10

Hartge E28 13

Hartge E28 15

Hartge E28 03

Hartge E28 12

Hartge E28 14

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte