Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW i en Garage Italia Customs presenteerden tijdens de Salone del Mobile in Milaan, de twee Unieke MemphisStyle-versies van de BMW i3 en BMW i8. De MemphisStyle-kleurstelling van het in-en exterieur van beide modellen is geïnspireerd op het design van de Memphis Design Group: een beroemd collectief van Europese ontwerpers dat zich liet inspireren door ongewone vormen en opvallende kleuren. Dit is terug te zien in het design van beide modellen.

De Memphis-Style Edition BMW i3 en i8 zijn vormgegeven door Lapo Elkann, Chairman en Creative Deigner van Garage Italia Customs. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen van designs op maat voor diverse voortuigen. De Memphis Group werd in 1981 opgericht door Ettore Sottsass. De stijl die hij hanteerde was duidelijk geïnspireerd op opvallende geometrische vormen en door felle kleuren.

BMW i MemphisStyle: hypnotische patronen en felle kleuren

Schuine, horizontale en verticale lijnen, maar ook hypnotische patronen en levendige kleuren zijn de opvallendste kenmerken van de nieuwe BMW 1 modellen. Heel opvallend is dat elk patroon aansluit bij het volgende patroon en de geometrische vormen moeiteloos beide auto’s volgen. . Ook in het interieur van zowel de BMW i3 als BMW i8 keert het typische Memphis Design terug. De verschillende materialen, waaronder technische stoffen, en Foglizzo leder, zorgen voor groot contrast. Felle kleuren, zoals oranje, paars, groen en geel, zijn de hoofdkleuren in de grafische patronen in het interieur.

BMW i8 i3 2

BMW i8 i3

BMW i8 i3 1

BMW i8 i3

BMW i8 i3 3

BMW i8 i3 12

BMW i8 i3 8

BMW i8 i3 10

BMW i8 i3 7

BMW i8 i3 11

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte