Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

fontijn E36 drift 14

De winter is tijdens een autosport seizoen een erg drukke periode. Het race seizoen is afgelopen, en het is tijd om alles weer op orde te maken voor het volgende seizoen. In de driftwereld is dat niet anders. Na een seizoen rijden vind je vaak wat kleine dingetjes die aangepast mogen worden, maar ook ga je nadenken over hoe je de auto nog beter kunt maken! Ga je voor een lager gewicht? meer vermogen? een nieuw onderstel? of een combinatie van?

Voor de 2016 kampioen van de Nürburgring Drift Cup, Sebastian Fontijn, is dit niet anders. Ook al werd zijn auto gezien als een winnende combinatie (+- 450pk op +-1000kg), kan het toch altijd beter.

fontijn E36 drift 01

Vrij snel na het aflopen van het seizoen werd de motor eruit getakeld voor de nodige controles en eventuele revisie. Vooral de dubbelplaats koppelingsset kon een goede revisie gebruiken na een seizoen driften.

fontijn E36 drift 0

 Vervolgens werd het nodige chassis weggeslepen, in de zoektocht naar het nóg lichter maken van de auto.

fontijn E36 drift 04

Hierdoor kon ook een custom frame gemaakt worden waar het geüpgrade brandstofsysteem in geplaatst kon worden.

fontijn E36 drift 10

Daarnaast is de auto nu voorzien van een polyester HGK bodykit. Doordat vrijwel alles achter de C-stijl is weggeslepen en vervangen is door polyester zal het gewicht van deze auto, in combinatie met de meesterlijke V8, behoorlijk laag zijn!

fontijn E36 drift 07

fontijn E36 drift 11

Hoewel de auto erg gaaf is in wit, zijn we erg benieuwd naar de definitieve vorm en kleurstelling van deze auto! Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar de prestaties van Sebastian dit jaar! Naast Nürburgring Drift Cup zal Sebastian ook deelnemen aan Drift Allstars dat zich afspeelt door heel europa, en ontvangen wij Sebastian graag op BimmerFest voor de drift demo's! Wij wensen Sebastian veel succes toe dit seizoen.

fontijn E36 drift 13

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte