Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Eerder deze maand vierde de Duitse tuner AC Schnitzer haar 30 jarig bestaan, ook op Bimmerportal laten we dat niet zomaar voorbij gaan. In 1987 begonnen Willi Kohl en Herbert Schnitzer het bedrijf AC Schnitzer automobile Technik in Aken, vlak over onze Zuid-Oost Limburgse grens. BMW Kohl is dé dealer in regio aken, en trouw aan de roots zit AC Schnitzer nog steeds bij hun in het pand. Een dealership dat liefhebberij ademt, eigenlijk zoals het bij iedere BMW dealer zou moeten zijn (utopia?).

Hieronder een paar foto's van onze huis fotograaf Ad op de ///M flight BBQ bij Schnitzer (dat laat meteen zien hoe dicht ze bij de liefhebberij staan!):

Foto Bob1

 

Foto Bob3

 

Foto Bob5

“Lob und anerkennung”

Laten we echter ook eerlijk zijn, de door AC Schnitzer aangepaste auto’s zijn vaak een beetje “gewöhnungsbedürftig” zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. Vrij vertaald: Iets waar je aan moet wennen, of misschien wel nooit aan went. Zoals bijvoorbeeld die two tone Z4 coupe én M6, tsja wat moet je daar van vinden...

“Hammergeil”
Geen zorgen, ik ga AC Schnitzer op hun verjaardag geen afbrandende preek geven, want ze hebben ook iconen van jewelste gebouwd! Daarom in dit artikel mijn ‘all time favorite’: De AC Schnitzer E36 CS M3. Wat is dat dan zo’n CS? Nou, lange technische lulverhalen zal ik je besparen! Zie het als dit, de E30 M3 was duidelijk te onderscheiden van de non M3’s, de hele body was immers anders. De E36 M3 heeft nooit zo’n kenmerkende body gekregen, zeker met alle M pakketjes die er naderhand nog op gegaan zijn lijkt 80% van alle E36’s een M3. De CS (coupé Silhouette) had als doel de vorm van de E36 opnieuw te interpreteren. Uit gewichtsbesparing zijn de voor- en achterbumper, zijpanelen voor én achter plus de kofferbak vervangen voor carbon panelen.  De Duitsers schroefde daar vervolgens nog een setje van hun 9J en 10J 17inch Rennsport velgen onder en een absoluut beest van een auto was geboren. De auto kreeg nog de nodige interieur en performance upgrades en het was een Schnitzer waardig monster.
Ohja, heb ik al verteld dat ze rete zeldzaam zijn?! En heb ik ook al dat verhaal verteld dat ik er ooit eentje voor 7000 Euro kopen kon? (Het is pijnlijk, en ik wil het er niet over hebben, maar je kunt je er een voorstelling bij maken).

Persoonlijk vind ik de E36 misschien wel de meest geslaagde AC Schnitzer uit hun hele gamma. Zowel de CS, als de S3 sport en de verkrijgbare modificaties voor de non M3’s. Trouwens, heb ik ook al eens dat verhaal verteld van die S3 sport die ik van een vrouw kon overnemen voor 3000 Euro? Ja ook daar wil ik het niet over hebben, E36 Schnitzers zijn een beetje 'the one that got away' voor mij...

Hieronder een leuke foto reeks als bewijs met her en der wat tekst en uitleg!


Dit is 'm dan, die CS:

Foto Bob6

 

Foto Bob26

 

Foto Bob23

 

Foto Bob24

 

Foto Bob25

 

Foto Bob27

 

Foto Bob28

 

Foto Bob30

Wat een kanon he! Hieronder nog de coupe versie:

Foto Bob18

 

Foto Bob11

 

En een Amerikaanse S52 M3 met behoorlijk wat schnitzer goodies:

Foto Bob7

Let op de diffuser in de achterbumper, de uitlaat en de kofferklepspoiler:

Foto Bob8

 

Foto Bob12

Ac schnitzer rode carbon trim met ACS pook en navi!

Foto Bob14

 

Foto Bob16

 

Foto Bob22

En dan hier nog een CS sedan, zoals je ziet duidelijk een veel meer ingetogen concept. En in dit geval sorry voor de ruk foto's, maar dit is de enige die ik ooit op beeld gezien heb! Dus er was niet veel te kiezen qua foto's en deze komt speciaal voor jullie uit mijn archief;) De groetjes, en drink dit weekend allemaal een pilsje op onze net zo BMW-gekke oosterburen in Aken! Cheers!

Foto Bob

 

Foto Bob2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte