Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

In Amerika is het merk BMW helemaal ‘hot’. De nieuwe modellen, en dan met name de sportievere uitvoeringen, gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar ook het aantal liefhebbers van de wat oudere modellen groeit de afgelopen jaren stevig. Marc Norris is de eigenaar van Bavarian Workshop in Massachusetts en bouwt al jaren classic BMW modellen.

De BMW 2002 is precies goed gemodificeerd
Tien jaar geleden heeft Marc het project gebouwd en deze heeft in 2010 een prijs gewonnen op de Amerikaanse BimmerFest. Marc wou Jay over zijn passie vertellen en uiteraard laten ervaren wat de S14 M3 motor voor potentie heeft. De 230 pk komt voort uit een 4-cilinder motor. Naar mijn idee wel één van de best klinkende 4-cilinders die ooit geproduceerd is in een BMW fabriek. Ook is er een handgeschakelde 5 versnellingen sterke Getrag versnellingsbak gemonteerd. Door deze combinatie rij je een krachtige wagen, die ook nog eens onder de 1.000 kg zit.

5-gaats ALPINA wielen onder een 2002?
Het onderstel is aangepast en verbreed om hier een 5-gaats setup onder te kunnen plaatsen. Uiteindelijk is er gekozen voor Wilwood remschijven, in combinatie met originele ALPINA velgen. En er zit nog net iets meer ALPINA in, namelijk het stuur. Maar dat wordt echter verborgen gehouden door een BMW logo en is overtrokken met nieuw leer. De aangepaste details maken deze 2002 echt een auto waar je over kan blijven praten, maar wij adviseren om de video te bekijken!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte