Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Op 13 juni besloot BMW om de opvolger van de 5-serie GT bekend te maken, namelijk de 6-serie GT, ofwel Gran Turismo. Net als zijn voorganger, heeft de 6-serie GT een bijzonder ruimtelijk concept. Met maar liefst 3.07 meter achterin, is er zelfs de mogelijkheid om languit achterin te liggen.De 6-serie GT behoudt dezelfde vorm als zijn voorganger, gekenmerkt door de aflopende daklijn en een hoge bilpartij.

BMW biedt drie keuzemogelijkheden op de motorlijst, waarbij de instap een 3.0 liter benzinemotor is, met 258 pk en 400Nm. Met deze krachtige motor, rijd je binnen 6,3 seconden 100 km/h. Deze wordt opgevolgd door de 4.0 liter, met 340 pk en 450 Nm, waarmee je binnen 5,4 seconden 100 km/h rijdt. Wil je dan toch nog 0,1 seconde sneller zijn? Dan is er nog een 4.0 liter met xDrive.

Kenmerken van de nieuwe BMW 6-serie Gran Turismo

Door het nieuwe platform die we kennen uit de 7-serie is de 6-serie 150 kilo lichter dan de 5-serie. Wens je luchtvering rondom? Geen probleem, je kan de auto tot 20mm hoger boven het asfalt leggen. Toch liever dicht bij de grond? Ook dit kan, de auto kan tot 10mm verlaagd worden, dan de gebruikelijke hoogte. De 6-serie GT heeft een lengte van 5,09 meter, een breedte van 1.90 meter en een hoogte van 1.54. De auto is dus langer en lager dan zijn voorganger, de 5-serie. De bagageruimte is fors toegenomen met maar liefst 110 extra liter, wat betekend dat de totale bagageruimte bestaat uit 610 liter. Toch meer ruimte nodig? Klap dan de achterbank naar beneden en creëer een ruimte van maar liefst 1800 liter om al je spullen mee te kunnen nemen.

Uiteraard biedt BMW ook een diesel uitvoering aan. De enige dieselmotor is een 3.0 liter, met 265 pk en 620 Nm, welke verkrijgbaar is met vierwielaandrijving. Deze auto is na 6,0 seconden op een snelheid van 100 km/h.

Kan je niet wachten om de 6-serie Gran Turismo van dichtbij te bewonderen? De BMW 6 serie GT is tijdens de IAA van Frankfurt terug te vinden en vanaf november is de auto te bewonderen in de Nederlandse showrooms.

De nieuwe BMW 6 serie Gran Turismo 1

De nieuwe BMW 6 serie Gran Turismo 5

De nieuwe BMW 6 serie Gran Turismo 3

De nieuwe BMW 6 serie Gran Turismo 2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte