Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Vörsteiner is wereldwijd leider in de ontwikkeling van forged en flowforged velgen voor de sportieve en exclusieve automobielen. Volledig geproduceerd in Amerika en voldoet aan de hoogste automotive standaards.

Vörsteiner produceert speciaal voor het luxe segment van Europese auto’s waarbij design en kwaliteit extreem hoog in het vaandel staan. Alle wielen worden ontworpen, getest en verpakt in Californië in hun eigen fabriek en zij tevens voorzien van een TUV keuring. Vörsteiner ontwerpt en produceert wielen speciaal voor BMW en nog vele andere exclusieve merken.
De Vörsteiner V-FF flowforged wielen zijn in 7 verschillende modellen verkrijgbaar, van 101 t/m model 108. Deze modellen zijn door hun ontwikkelingstechniek lichter en sterker, wat het rijgedrag van de auto ten goede komt. Vörsteiner is gespecialiseerd in breedte sets voor BMW en de BMW M modellen.

De Nederlandse importeur (Brooklyn Wheels) was bereid onze vragen over flowforged wel beantwoorden. Wij vroegen ons het volgende af:

Is flowforged voor alle maten (inches) beschikbaar?
Dit proces is beschikbaar voor alle wielen van Vörsteiner van 18 t/m 22".

Merk je deze nieuwe techniek ook in het rijgedrag terug van je BMW?
Het proces zal het rijgedrag zeker ten goede komen, want een wiel is ongeveer 30% lichter. Door de toepassing van deze flowforged technologie, worden wielen geproduceerd die lichter in gewicht zijn ten opzichte van een conventionele gegoten constructie, en ook aanzienlijk sterker. Het overtollige gewicht kan worden afgenomen door het gebruik van minder, maar sterker aluminium. De flowforged technologie wordt toegepast door het uitrollen van het velgbed, waardoor het aluminium een dichtere structuur krijgt.

Wat zijn de nadelen?

Het enige nadeel is dat deze wielen duurder zijn dan een gegoten wiel.

Zijn alle Vörsteiner wielen voorzien van deze flowforged techniek?

Vörsteiner maakt flowforged wielen en forged wielen, waarbij de forged wielen alleen op bestelling worden gemaakt. Zo kan de klant precies aangeven welke breedte de wielen moeten hebben en welke ET waarde deze dienen te krijgen.

Wil je meer informatie, bekijk dan de website van Vörsteiner Nederland

Vorsteiner BMW 02

Vorsteiner BMW 03

Vorsteiner BMW 04

Vorsteiner BMW 05

Vorsteiner BMW 06

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte