Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW is met het nieuws gekomen dat de grootste productiefaciliteit van het merk gevestigd is in het Amerikaanse Spartanburg. Sinds de introductie van de eerste BMW X5 produceert BMW zijn SUV’s in deze fabriek. Tegenwoordig worden er meerdere modellen in deze fabriek gemaakt, zoals de X3, X4 en de X6.

De fabriek werd geopend in 1993 en tot op heden heeft de fabriek 3,9 miljoen BMW’s geproduceerd. De fabriek exporteert 70 procent van zijn productie naar 140 verschillende landen. Dankzij deze cijfers mag BMW zichzelf de grootste voertuigexporteur van de Verenigde Staten noemen.

BMW Spartanburg groeit nog steeds, momenteel zijn er 9000 werknemers werkzaam in de fabriek. Maar als het aan BMW ligt zal dit aantal in de toekomst blijven groeien. Tussen 2018 en 2021 zullen er 1000 nieuwe werknemers worden aangenomen. Ook zal BMW maar liefst 600 miljoen dollar investeren in Spartanburg.

Spartanburg 002

Spartanburg 003

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte