Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Dit jaar wordt er een nieuw model aan de X-familie toegevoegd. Een definitieve schets van de nieuwe X2 is opgedoken. Uit de schetsen blijkt dat BMW aardig trouw blijft aan het ontwerp van de Concept X2, die vorig jaar in september werd gepresenteerd. Een echte onthulling van de BMW x2 lijkt met de IAA van Frankfurt toch echt snel te gaan gebeuren.

Het studiemodel dat vooruitblikte op de BMW X2 blijkt ontdaan te zijn van zijn concept-car-glimmers. De minimalistische zijspiegels zijn vervangen voor zijspiegels met een bruikbaar formaat. Zowel de koplampen als de lampen aan de achterzijde van de auto zijn groter geworden dan die van het concept. De bumpers die waren voorzien van grote openingen, is vervangen voor een conventioneler getekende exemplaar.

De X2 komt op het UKL-platform te staan, deze basis zal ook de houvast vormen voor de nieuwe generatie 1-serie. De basisversie zal waarschijnlijk de X2 sDrive18i kunnen worden, voorzien met een 1.5 driecilinder die zal zorgen voor 136 pk. Het topmodel zou dan een 2.0 viercilinder benzinemotor krijgen die zorgt voor 231 pk onder de motorkap. Of er een M-versie van deze BMW zal komen moet nog blijken.

ConceptX2 002

ConceptX2 003

ConceptX2 004

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte