Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Een kernpunt in de strategie NUMBER ONE > Next van BMW Group is elektrificatie van het modellengamma. De komende jaren zullen er nieuwe elektrisch aangedreven modellen verschijnen. Vanaf 2020 maakt de architectuur van de nieuwe modellengeneratie meer elektrische varianten mogelijk. Ook heeft MINI aangekondigd dat er in 2019 een volledig elektrische variant van de MINI 3-deurs zal komen. In de toekomst zullen er meer modellen met elektrische aandrijving verschijnen, bijvoorbeeld de BMW i8 Roadster en de BMW X3.

BMW Group verwacht dat rond 2025 15 tot 25% van de verkopen zal bestaan uit geëlektrificeerde modellen. Om snel op de gewijzigde vraag in te kunnen spelen heeft BMW Group een uniek en flexibel systeem ontwikkeld voor het wereldwijde productienetwerk. Oliver Zipse, lid Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor de productie, vertelt dat de fabrieken in Dingolfing en Landshut op het gebied van elektrische mobiliteit de expertisecentra van het wereldwijde productienetwerk is.

Momenteel produceert BMW Group in tien fabrieken auto’s met elektrische aandrijving. Tot op heden is er al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek in Dingolfing en elektromobiliteit. Deze investeringen zullen in de toekomst verder worden doorgezet.

elektrificatiestrategie 002

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte