Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Tijdens de Historic Grand Prix kunnen liefhebbers drie dagen lang genieten van verschillende race-BMW’s, die in de vorige eeuw veel succes en roem behaald hebben. Tijdens de Historic Grand Prix worden meerdere auto’s tentoongesteld en worden er demonstraties gegeven op de baan, dit zal zorgen voor een uniek pop-up museum.

Denk bijvoorbeeld aan de Formule 1 Brabham-BMW BT52, de auto die als eerste F1-auto met turbomotor de wereldtitel wist te behalen. Ook zal er een zeldzame 328 Roadster aanwezig zijn op de BMW Motorsport Paddock. Deze auto won de eerste autorace van Nederland in juni 1939. Vanaf de jaren zestig hebben verschillende BMW modellen successen behaald tijdens toerwagenraces op het circuit van Zandvoort. Ook van deze auto’s zijn er enkele modellen aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de beroemde Batmobile BMW 3.0 CSL of een Groep 5 BMW 320 Turbo.

Eén van de hoogtepunten is de BMW M1 Procar. Dit is een origineel exemplaar die tijdens het voorprogramma van de Grote Prijs van Nederland in 1979 en 1980 aan de start verscheen. Het geheel wordt compleet gemaakt door een March-BMW 762 en een erg bijzondere BMW E30 M3 DTM. De Historic Grand Prix zal plaats vinden 1 t/m 3 september.

HistoricGrandPrix 001

HistoricGrandPrix 002

HistoricGrandPrix 004

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte