Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De zomer nadert langzaam zijn einde, en ondanks dat we nog leuke vooruitzichten hebben zoals ‘Bimmerfest Meppen’ en de ‘Winterwielen M&G’, kunnen we met bijna aangrenzende waarschijnlijkheid stellen dat ook het einde der BMW treffen voor 2017 langzaam in zicht is. Een goed moment om op deze bewolkte dag eens terug te blikken op ‘BMW-Syndikat Asphaltfieber’ 2017!

Een paar feitjes
Asphaltfieber is het grootste BMW evenement ter wereld, naar eigen zeggen met meer dan 14.500 bezoekers, en 10.000 auto’s (2016). Het vind plaats op een vliegveld in Bundesland Thüringen, en afhankelijk van waar in Nederland je woont is de heenreis 3u en 49 minuten oplopend tot 5u en 48 minuten (files, lekke banden, plaspauzes en ruzie met de vrouw niet inbegrepen). Ook dit jaar was Bimmerportal aanwezig op Asphaltfieber, dit keer voor de hattrick (2015, 2016, 2017).

Waarom zou ik naar Asphaltfieber moeten gaan?
Nou, leuk dat je het vraagt! Ten eerste, ik zie daar ieder jaar te weinig Nederlandse kentekens, lallende Hollanders en “alle Duitsers zijn homo’s” live gezongen in koor op Adidas badslippers. Dat kan dus beter, want iedereen keek me dit jaar gek aan toen ik in m’n eentje begon te zingen. Grapje dat is niet echt gebeurd, ik heb helemaal geen Adidas badslippers.
On a more serious note, Asphaltfieber is knotsgek en eigenlijk mag je het gewoon niet missen. Velen van ons maken middels de BMW fora en facebookgroepen vrienden door het hele land, die we in 1960 waarschijnlijk niet gehad zouden hebben. Deze mensen zien we op meetings, en hun gedachtegoed lezen we in WhatsApp groepen, maar daadwerkelijk zien, dat doen we ze veel te weinig! Als je écht wilt kun je al op Woensdag namiddag/avond op Asphaltfieber binnen komen en doorgaan tot Zondag! Dat is bijna 5 dagen lang, bier drinken, BBQ’en en ouwehoeren voor je tent met al je maten! Gecompliceerder dan dat moet je Ashaltfieber eigenlijk ook niet zien.

Tips van mij aan jou
Ben je van plan je auto voor 500 Euro te laten polijsten vlak voor je gaat? Laat het zijn. Wil je je nieuwe schoenen aandoen? Denk er nog eens goed over na. Zin om snobberig te doen omdat je denkt dat je iets bijzonders rijdt? Op syndikat rijden de M4 GTS’en in optocht een rondje over het terrein, gevolgd door een E9 CSL. Denk je na over het boeken van een hotel omdat tent/caravan/camper niet zo jouw ding is? Misschien kun je beter thuis blijven, want je mist de essentie. Asphaltfieber staat eigenlijk helemaal in het teken van een weekend kamperen met vrienden, en toevallig rijdt de hele camping een BMW. Het is dus zaak dat je vlees, een koelbox, een bbq en “gute Laune” meeneemt. Eventueel een waterpijp als je helemaal in wilt burgeren tussen al je Duitse buren. Als de BBQ z’n laatste adem heeft geblazen en jij je gin tonic op hebt, is het leuk een rondje over het veld te lopen terwijl de zon langzaam ondergaat. Voor wie geen zin heeft om na afloop in het donker bij zijn eigen tent te zitten, kun je nog naar de grote tent die ze daar hebben voor een Pilsje met het halve festival.

Serieuze tips
De sanitaire voorzieningen ter hoogte van de hoofdingang zijn goed, en als je helemaal op het eind van het terrein ligt doe je ongeveer 20 minuten over de wandeling. Er zijn voldoende eetkraampjes op het festivalterrein aanwezig, mocht je om wat voor reden dan ook geen eigen eten kunnen meenemen. Doe boodschappen voor je het terrein op rijdt, en bouw niet eerst je tent op en ga daarna pas boodschappen doen want op het festivalterrein is er maar 1 stand op de hoofdweg en dat is: file rijden! De kans dat je naast de hoofdbaan je tent op kan bouwen is klein, want dat is alleen besteed aan de mensen die er op Woensdag/donderdag ochtend al zijn. Mocht je dat willen moet je erover nadenken dat het hele festival constant jouw tent passeert. Een ‘rustig’ plekje richting het eind van het terrein is dan misschien beter, ondanks dat ook daar één op de vijf groepjes een eigen geluidsinstallatie heeft waar je een discotheek mee kan vullen (onderdeel van de charme).

Tips van Raphael: Een grote zak kipkluifjes BBQ’en voor je gaat, restant klaar in de koelbox voor als je terug komt. Want om half zes in de ochtend, straalbezopen, kipkluifjes eten is legendarisch.

Lifehack: Wil je toch bijzonder zijn op Asphaltfieber 2018? Neem een E36 M3 GT of een M1 mee, die heb ik daar in al die jaren nog nooit gezien!

Foto's met dank aan forumlid Mr._T-Rex en mijzelf!

Asphalfieber 2017 07

 

Asphalfieber 2017 31

Asphalfieber 2017 08

 

Asphalfieber 2017 15

Asphalfieber 2017 09

 

Asphalfieber 2017 23

 

Asphalfieber 2017 10

 

Asphalfieber 2017 35

 

Asphalfieber 2017 11

 

Asphalfieber 2017 39

Beeld bij "tips van Raphael":

Asphalfieber 2017 12

Ja echt, iemand zijn tent vliegt door de lucht...Asphalfieber 2017 32

 

Asphalfieber 2017 45

 

Asphalfieber 2017 01

 

Asphalfieber 2017 28

 

Asphalfieber 2017 20

 

Asphalfieber 2017 17

 

Asphalfieber 2017 05

 

Asphalfieber 2017 04

 

Asphalfieber 2017 06

 

Asphalfieber BMW E36 2017 19

 

Asphalfieber 2017 16

 

Asphalfieber 2017 37

 

Asphalfieber 2017 19

 

Asphalfieber 2017 34

 

Asphalfieber 2017 41

Award voor het beste kenteken gaat naar:Asphalfieber 2017 30

 

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte