Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Op de IAA in Frankfurt heeft BMW Motorsport zijn nieuwe topmodel gepresenteerd, namelijk de BMW M8 GTE. De auto zal het komende seizoen al op verschillende circuits worden ingezet, voordat de BMW überhaupt in de verkoop gaat. De M8 GTE zal bijvoorbeeld worden ingezet om te rijden tijdens het FIA World Endurance Championship (WEC).

De BMW M8 GTE wordt gekenmerkt door de technologie en de innovaties die de auto bezit. Onder de motorkap zit een V8 motor met TwinPower Turbo Technology, dit zorgt voor een vermogen van meer dan 500 pk. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat de ingenieurs grote vrijheid hadden tijdens het ontwikkelen van de auto. “Virtual development” stond hierbij centraal.

De racing- en de productieteams hebben goed samengewerkt bij de ontwikkeling van de M8 GTE. Zo hebben de lichtgewicht onderdelen een cruciale rol gespeeld. Hiermee is het gewicht aanzienlijk verminderd, de auto weegt nu nog maar 1.220 kilogram. Een ander technisch hoogstandje is het “live telemetry system” waarmee je het voertuig live kan monitoren.

BMWM8GTE 001

BMWM8GTE 003

BMWM8GTE 004

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte