Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW E46 M3 CSL 12 750x500

Velen zullen zweren dat de modellen, welke de code CSL dragen, tot de allerbeste aller tijden horen. Uiteraard bedoelen we hier de 3.0 CSL en de BMW E46 M3 CSL. Beiden waren lichte(re) versies van hun al sportieve "normale" zusjes. Gelukkig gaan we deze afkorting binnenkort weer zien!


Bij de E92 M3 en de huidige M4 is er al een soortgelijk model, maar deze draagt de code GTS. Echter waren deze auto's niet zo hardcore als de 3.0 CSL en al helemaal niet zoals de E46 M3 CSL. Laatstgenoemde wordt door vele gezien als "The Ultimate Driving Experience".

BMW E46 M3 CSL 15 750x500

De E46 M3 CSL is het laatste model geweest die deze letters gedragen heeft. Echter kunnen we volgens de geruchten binnenkort een M2 CSL gaan verwachten, met dezelfde filosofie als de E46 had. Eigenlijk gaan dit wagens voor op het circuit worden die "toevallig een kentekenplaat" hebben. Zo zullen deze wagens zo licht mogelijk gemaakt worden, op schroefsets staan, met wellicht een rolkooi en waterinjectie. Echte pure race-machines dus.

Ook zal de naam Competition Pack, ook wel CS, blijven bestaan. Deze zullen tussen de "normale" en de CSL geplaatst worden. Denk hierbij aan bijv. een iets straffer onderstel, maar wel de luxe van een airconditioning en een radio.

Uiteraard zijn we erg blij met de terugkomst van de naam CSL, maar dit oefent natuurlijk wel een enorme druk uit op BMW M. De enige modellen die deze titel dragen zijn namelijk legendarisch, en verwachten wij uiteraard niets minder dan een nieuwe E46 M3 CSL...

BMW E46 M3 CSL 7 750x500

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte