Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Jawel, in November kunnen jullie de nieuwe BMW M550d xDrive Touring bestellen. Voor iedereen die fan is van snelle maar ingetogen stationwagens met zelfontbranders.

BMW M550d1Deze Touring is uitgerust met een turbodiesel met niet één, niet twee, maar vier (jawel..) turbo's. Vast heel erg noodzakelijk en totaal niet over the top - wel leuk! Deze wagen zal in 4,6 seconden naar de 100 sprinten en zal standaard natuurlijk begrenst worden op, uiteraard, 250km/h. Maar eerlijk is eerlijk, hoeveel sneller wil je rijden met deze familiewagen op steroïden?

Onder de motorkap huist dus een 3 liter dieselmotor met een vermogen van 400pk en 760 Newtonmeter aan koppel. Deze zal gekoppeld zijn aan een 8-trapsautomaat, welke onder handen is genomen door de BMW M divisie. Deze automaat zal dus perfect aansluiten op het koppel dat het blok levert, wat bij 1000 toeren per minuut trouwens al een asfaltslopende 450 Newtonmeter is.

BMW M550d2

Dan zul je wel denken, al dit vermogen en koppel zal ook wel het nodige verbruiken? Het is uiteraard geen BMW 520d EfficientDynamics, maar met een opgegeven verbruik van 6,7 liter per 100 kilometer scheur je niet alleen snel naar de Franse zuidkust, maar hoef je ook niet eens zo gek vaak te stoppen bij de pomp.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte