Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW E90 met E30 DTM motor


De E90 is de laatste 3-serie met een klassieke BMW setup. Een atmosferische zes-cilinder voorin, een handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving is een combinatie die redelijk vaak voorkomt in dit model, maar dit is iets bijzonders....

De meeste mensen zullen bij een snelle BMW aan een zes-cilinder denken. Echter is er ook een zogenaamde 320si gebouwd. Deze wagen is een eerbetoon aan de FIA World Touring Car Championship raceauto van Andy Priaulx. De 320si is geleverd met het N45B20S blok, een hoogtoerige motor welke 173 pk levert. Niet slecht voor een atmosferische 4-cilinder met een inhoud van 2 liter.

Deze E90 is ook een wagen met een vier-cilinder, maar de hoeveelheid cilinders is dan ook zo'n beetje de enige overeenkomst met de 320si. Hierin ligt namelijk een 2,3 DTM motor uit een BMW E30 3-serie, welke vooral rond jaren 1980-1990 op de circuits rondscheurde. Dit zorgt ervoor dat de wagen 320pk op de krukas uitperst, behoorlijk veel voor een 2,3 en amper geëvenaard. Zeker vanwege het feit dat dit blok niet aan de beademing van een turbo of supercharger ligt.

YouTube-member Italiansupercarvideo zag deze wagen op het circuit van Imola en herkende direct het typische geluid van het 2,3 S14 BMW blok. Veel kijkplezier!

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte