Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Gpower M550d 4

... Dan gaat men even langs bij G-Power! Niet dat de wagen standaard al iets tekort komt, maar toch... Er is een gezegde dat een auto nooit over teveel vermogen kan beschikken!

G-Power is één van de meest extreemse tuners voor BMW modellen. Sinds 1983 is dit bedrijf bezig met het nóg sneller maken van toch al snelle modellen van BMW, maar ook van AMG. Qua uiterlijk kun je dikkere wielen verwachten, maar hetgene wat er toch wel uitspringt is de grote toename van vermogen bij volledig aangepakte wagen. Neem deze BMW G30 M550d xDrive. Van zichzelf al geen lullig autootje, maar G-Power zorgt voor een toename van 60 pk en 100nm, waardoor het totaal vermogen op 460pk komt en er een trekkacht beschikbaar is van maar liefst 760nm. 

Gpower M550d 1

Hoe doen ze dit? Eigenlijk met een bepaalde chiptuning. Voor de 540i benzine uitvoering hebben ze een G-POWER Bi-Tronik 5 V1 module, deze M550d is uitgevoerd met een D-Tronik 5 V1 module. Nu zal je wel denken, zorgt zo'n vermogenstoename niet voor meer kans op motorschade? Absoluut niet. Alle motor bescherming die in de standaard chip is ingebouwd is ongewijzigd, alle variabelen blijven ruimschoots in de door de fabrikant gestelde limieten. Verder is er een beveiliging ingebouwd die het motorvermogen beperkt tijdens een koude start tot een veilige olietemperatuur en dus veilige motortemperatuur bereikt is. Mocht het ondanks dit toch gebeuren dat de olie- en/of watertemperatuur te hoog wordt, dan zorgt de nieuwer chip er ook weer voor dat het vermogen automatisch weer beperkt wordt, voordat er schade veroorzaakt kan worden.

Gpower M550d 2

Interesse? Dan zullen we het maar over de prijs hebben... Dat is niet mis, voor de module betaal je €2878,80, exclusief montage. Wil je de installatie ook door G-Power laten doen, dan betaal je €362,- meer. Niet mis dus... Maar dan heb je wel iets heel bijzonders!

Gpower M550d 3

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte