Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

01

Na de BMW M4 en de bijbehorende M4 CS heeft BMW nu ook een CS versie van de M3 vrijgegeven. Voor de nog sportievere moeders en vaders...

Uiteraard, geheel naar CS en CSL stijl is dit model lichter en heeft ie meer vermogen. Om precies te zijn heeft de M3 CS 460pk en 600nm, ten opzichte van 431pk en 550nm standaard. Wellicht is dit zelfs meer, wetende dat BMW altijd erg terughoudend is met het opgeven van vermogen. Verder heeft M GmbH 10 kilo van het totaalgewicht afgesnoept. Alle beetjes zullen helpen zullen we maar zeggen... Door deze upgrades sprint de wagen van 0 naar 100 in 3,9 seconden en is de snelheid bij 280km/h pas op - maar dit is begrensd.


03

Ten opzichte van zijn "normale" zusje heeft de M3 CS standaard M compound remmen en 19" wielen voor, met 20" achter. Verder zal het schakelen geregeld zijn met een M DCT-transmissie met 7 verzetten. Ook onderscheidt de M3 CS zich door de vele koolstofvezel accenten. Denk hierbij aan de motorkap, het dak, de splitter, de achterspoiler en de diffusor van dit materiaal gemaakt. Dit wordt aangevuld door en M-veerpootbrug, ook in koolstofvezel. Ondanks al deze toevoegingen is een gescheiden klimaatregeling helaas niet aanwezig, dit allemaal om voor de 10 kilo aan gewichtbesparing te raken. De M3/M4 CS zijn zo geplaatst dat deze tussen de reguliere M3/M4 en de hardcore M4 GTS vallen. Het is allemaal nét wat straffer, zonder dat er totaal geen comfort meer aanwezig is. Zo kunnen de kids gewoon mee op de achterbank en kan op warme dagen de airconditioning gewoon aan. Het beste van beide werelden?

02
04
05
06
07
09

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte