Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

M2 Comp 1

De naam is wellicht verwarrend, in eerste instantie zou je denken dat dit een extra, wellicht gelimiteerde versie van de huidige M2 coupé is. Maar niks is minder waar...

Het doel van deze nieuwe M2 is precies dat; nieuw zijn. Door de komst van de M2 Competition zal de "normale" BMW M2 uit de schappen verdwijnen. De huidige planning is dat deze wagen vanaf juli 2018 geproduceerd gaat worden. Wij verwachten dat dit nieuws ergens in het voorjaar officieel door BMW wordt uitgebracht. Zoals te zien op de foto zal de de M2 Competition een agressievere look hebben, door onder andere het dak, de spiegels en delen van de voorbumper uit te voeren in koolstofvezel. Het huidige model ontbreekt aan deze carbon goodies, maar dit kan uiteraard met aftermarket onderdelen te realiseren zijn. Ook zullen we, na de introductie van de Competition, vast wel originele sets van BMW zien voor de voorganger.

Momenteel is de M2 leverbaar in het blauw, wit, zwart en (donker)grijs. Twee kleuren zullen daaraan toegevoegd worden; Silver Hockenheim en het bovenstaande Sunset Orange. De laatste is ook bekend van de M3/M4 en de "normale" 1- en 2-series.

Naast nieuwe kleuren zal het belangrijkste onderdeel van de M3/M4 ook naar de M2 Competition komen. Zowel de M2 en haar voorganger, de 1M, waren alleen leverbaar met "normale" motorblokken. Deze waren weliswaar erg krachtig, maar waren van oorsprong geen M-blokken. De N55 3 liter TwinTurbo zes-in-lijn zal worden vervangen voor een licht geknepen S55 blok. Exact, datzelfde blok als in de M3/M4. Dit klinkt echter erger dan het zal zijn, de M2 Competition krijgt een piekvermogen van 405pk en bijna 500nm aan koppel. Gekoppel dit aan een 7-traps M-DCT-transmissie, of voor de liefhebber pur sang aan een handgeschakelde zes-versnellingsbak en ultiem rijplezier is gegarandeerd.

Wij zouden het wel weten. Graag één M2 Competition in de kleur Sunset Orange met een handbak!

M2 Comp 2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte