Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Tijdens de internationale presentatie van de nieuwe BMW M5, heeft BMW ervoor gekozen de liefhebber een ‘trip down memory lane’ te geven. En wat is een beter begin, dan de BMW E28 M5?

Het verhaal gaat de ronde, dat deze M5 is ontstaan doordat er spanning was tussen oost en west Duitsland, waardoor de toenmalige directeur van BMW auto’s nodig had voor zijn bodyguards, om zijn turbo charged 7 serie bij te houden. Op dat moment is ervoor gekozen de 3.5 liter I6 in een 5Serie te leggen en de rest is geschiedenis…

Met meer dan 282 pk, werd dit een bijzondere sedan, zeker voor die tijd. De mogelijkheid om een Porsche 911 voorbij te rijden in een luxe, comfortabele sedan was geboren. Maar, niet overal werd deze wagen hetzelfde uitgevoerd. In Noord Amerika kreeg deze M5 een S38 B35, welke alsnog een indrukwekkende 256 pk leverde.

De BMW E28 M5 is een voorbeeld geweest voor vele autofabrikanten, aangezien de autowereld met dit type een volledig nieuwe weg is ingeslagen. Deze versie werd tot december 1987 geproduceerd en behoort op dit moment tot de ‘wishlist’ van menig BMW liefhebber.

E28 Boden autohaus 02

E28 Boden autohaus 03

E28 Boden autohaus 04

E28 Boden autohaus 05

E28 Boden autohaus 06

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte