Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De snelste BMW op dit moment, is de nieuwste BMW M5 (F90). Met onder de motorkap de nieuwste versie van BMW’s 4,4 twin-turbocharged V8 motor, wordt dit nieuwe model door geen enkele BMW bijgehouden.

De nieuwe BMW M5, heeft 600 pk onder de kap en een koppel van maar liefst 553 Nm, waarmee je met 3,4 seconden naar de 100 km/h schiet. Verder is de M5 uitgerust met een 8-speed ZF-automaat, welke specifiek is afgestemd voor dit model en beschikt hij over vierwiel aandrijving. Deze specificaties maken hem dit de snelste BMW aller tijden, zelfs sneller dan de BMW M4 GTS.

Nieuwste ontwikkelingen BMW M5

Maar de BMW specialisten in München zijn nog niet klaar. Volgens BMW M CEO Frank Van Meel is er al veel vraag naar een competitie pakket voor de M5, een optie die hij zeker in het oog heeft voor de toekomst. Maar de productmanager van de M3 CS, weerklonk Van Meel en vertelde tegen Road & Track dat het competitie pakket dichterbij is dan je zou denken.

Volgens Van Meel krijgt het competitie pakket van de M5 hetzelfde karakter als het pakket van de M3/M4. Een pakket dat een kleinere kracht heeft, maar meer plaats biedt voor chassis en tuning. “Het idee is beter dan de voorgangen en de concurrentie met de M-auto. Hierdoor ligt het niveau hoger”, aldus Van Meel. Ook zegt Van Meel dat er wereldwijd veel concurrentie is bij het competitiepakket van de M series. In sommige markten is 80% al uitgerust met een upgrade. Met dat in gedachte verwacht men dat het competitie pakket van de F90 M5 in 2018 zal worden geïntroduceerd.

Nieuwe BMW M5 2

Nieuwe BMW M5 1

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte