Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Afgelopen maand bezocht een deel van het BimmerPortal Team de SEMA Show in Las Vegas. In de hallen van het Las Vegas Convention Center, worden honderden bijzondere projecten en nieuwe modellen tentoongesteld. Maar ook wereldmerken als BMW, pakken tijdens deze meerdaagse show uit met een bijzondere en opvallende stand.

Onder de vele honderden auto’s die op de beurs teruggevonden kunnen worden, worden jaarlijks meerdere prijzen uitgereikt. Zo ook de award voor de “Beste Europese auto”. Door de vele projecten die per categorie kans maken, is het winnen van een prijs dan ook een echte erkenning voor het project en de bouwer(s). Dit jaar won een BMW E9 3.0 CS uit 1973. En wat voor één…

 

BMW E36 M3 motor

Weinig is nog origineel aan deze BMW E9. Door de combinatie van de S52 motor uit een BMW E36 M3 en een zeer aanwezige turbocharger, produceert de auto maar liefst meer dan 500 pk. Dat is nog eens iets anders dan de 240 pk die de E36 M3 motor standaard levert. En dan hebben we het nog niet eens over de krankzinnige body kit, die volledig custom is gemaakt voor deze BMW. Met een breedte van ruim 2,1 meter en speciale, aangepaste BBS velgen met Toyo Tires rubber eromheen, is het een BMW waar je niet voorbij kon lopen. Ook het interieur bevat custom carbon stoelen met BMW stof, om toch een 'origineel gevoel' mee te geven aan de zo goed als geleegde binnenkant. Binnenkort komen wij met een video van deze wagen, dus blijf onze vlog volgen. 

BMW E9 3cs 01

BMW E9 3cs 03

BMW E9 3cs 02

BMW E9 3cs 05

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte