Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

X7 1

Eerder dit najaar schreef ik al dat er een nieuwe telg in het BMW X-gamma zit. Voor de liefhebbers van blubbervette SUV's (of SAV volgens BMW...) hebben we goed nieuws; het eerste pre-productie-exemplaar van de BMW X7 is van de band afgerold!

De BMW X7 wordt geheel in overeenkomst met andere X-modellen in de Spartanburg fabriek gebouwd, in South Carolina. Zowel de BMW X3, de X4, de X5 en deX6 komen hier vandaan. Het uiteindelijke productie-model van de nieuwe X7 moet eind 2018 op de weg rijden, maar eerst moet er natuurlijk het één en ander getest worden aan dit splinternieuwe model, het liefst in extreme (weers)condities. De verwachting is dan ook dat de gecamoufleerde X7 regelmatig te spotten zal zijn in o.a. de woestijn van de States en het hoge noorden van Canada en dichterbij huis, Scandinavië. Uiteraard zal ook het X-drive systeem goed getest moeten worden.

X7 2

Op de foto's is goed te zien dat deze wagen een behoorlijke slag groter is dan de al niet kleine BMW X5. Wat erg opvalt zijn de enorme nieren aan de voorkant. Zie je deze in de achteruitkijkspiegel zul je zeker aan de kant gaan op de snelweg!

X7 3

X7 4

Halen we de stickers weg komt er een vrij schone en rustige auto terug. Je moet er van houden, van über-SUV's, maar het ontwerp ziet er geslaagd uit. De X7 moet de "7-serie" van de X-modellen worden, zowel qua plaatsing in het gamma als qua uitrusting en technische eigenschappen. We verwachten dat de zes-in-lijn 3 liter als instapper gaat dienen en de 4,4 liter V8 de hogere motorisering gaat worden. Qua diesels zal de 3 liter zes-in-lijn in verschillende smaakjes beschikbaar zijn. Dit allemaal geheel in lijn met de BMW 7-serie. Wat denken jullie? Komt er ook een V12 in de BMW X7?? Een BMW X7 M60i?

X7 5

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte