Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Mosselman Turbo Systems is er als eerste in geslaagd om de nieuwe M550i te tunen. Software programmatie (chiptuning) is bij de G-serie niet mogelijk, maar de iTronic engine controller (zoals Mosselman hun geavanceerde tuning module noemt), bewijst met keiharde cijfers dat het ook anders kan. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel het hele artikel.


Resultaten chiptuning BMW M550i

Als specialist en perfectionist was het team bij Mosselman Turbo Systems niet tevreden met de bestaande modules op de markt. Ze doen niet wat er beloofd wordt of de mogelijkheden zijn te beperkt. En wat doe je als je een bedrijf vol met specialisten hebt? Als het niet te koop is, dan maak je het zelf! Mosselman heeft volledig in eigen beheer een module gebouwd, die feitelijk naast de ECU van de auto opereert. Naast de gebruikelijke sensoren, krijgt de iTronic module via de CAN-bus connectie ook informatie over onder andere toerental en gaskleppositie, waarmee de zware processor in staat is razendsnel aanpassingen te doen. Het resultaat: maximale performance bij elk toerental en storingsvrij.

Wat het geavanceerde karakter nog eens extra duidelijk maakt zijn de mogelijke opties* ;

  • Performance settings in- of uitschakelen via stuurwiel
  • De uitlaatklep aansturen via stuurwiel
  • Een needle swipe geven bij het starten
  • Een boostmeter in de ring om de kilometerteller
  • Start/Stop systeem deactiveren


De iTronic is te leveren voor alle BMW F en G-series, biedt bewezen performance en is gegarandeerd storingsvrij. En dat ze bij Mosselman niet bang zijn om te bewijzen dat het werkt, blijkt wel uit de actie dat ze bij aanschaf van een iTronic de auto gratis op de dyno zetten. Deze actie loopt tot 31 januari en mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan mag je hem binnen twee weken na aanschaf terugbrengen en krijg je je geld terug*. De iTronic is te koop vanaf € 779,- exclusief BTW. Mooie bijkomstigheid: de module is plug and play, dus op elk moment te verwijderen en is niet zichtbaar in de software van de auto. Montage kan je met de uitgebreide handleiding zelf doen, laat je het door Mosselman doen, dan rekenen ze daar € 50,- inclusief BTW voor.

Kijk voor meer informatie en vermogens op de website van Mosselman of ga direct naar de BMW iTronic actiepagina.

Mosselman M550i G30 02

Mosselman M550i G30 03

Mosselman M550i G30 04

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.318 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte