Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Na de BMW E61 M5 is er geen touring meer geweest waar de BMW M afdeling van BMW zich aan heeft gewaagd.  De E61 M5 met een 5.0-liter V10 is een touring die niet snel vergeten zal worden. Deze krachtpatser werd vanaf 2007 geproduceerd en naar verluid werden er 1.025 gemaakt in de Dingolfing BMW fabriek in Noordoost München. Maar waarom maakt de BMW M divisie geen tourings meer?

De M divisie heeft de focus gelegd op andere modellen en gaat de strijd niet aan met de Mercedes AMG E63 S Estate, die maar liefst 600 pk produceert met een all-wheel drive. De mannen van ALPINA denken daar anders over en pakken graag de handschoen op om wel een touring monster te produceren. Naar mijn idee leent de nieuwe touring zich daar perfect voor en ALPINA besloot daarom een ALPINA B5 Bi-turbo Touring te ontwikkelen.

De snelste touring ter wereld heeft een top boven de 320 km/h!

De krachtbron in de ALPINA is een aangepaste 4.4 liter twin-turbocharged V8, welke je ook terug kan vinden in de BMW M550i. Wat hebben de performance mannen aangepast? Van andere zuigers tot andere turbo’s, de motor is stevig aangepakt om het vermogen aan te kunnen en dat vroeg uiteraard ook om extra koeling! Het resultaat is 600 pk en 800(!) Nm. Het aantal pk’s is vergelijkbaar met het vermogen van de M5 (F90) sedan, maar heeft wel meer koppel. Standaard brengt ALPINA deze wagen uit met een versterkte 8-traps automaat, dat het vermogen verdeeld over alle vier de wielen. Volgens ALPINA ligt de top op 323 km/h en maakt het de snelste productie touring ter wereld.

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 02

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 03

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 04

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 05

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 06

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 07

BMW ALPINA B5 BITURBO TOURING 08

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte