Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW Active + Gran Tourer LCI

Wellicht niet de meest favoriete en sportieve BMW van de stallen uit München, maar zeker wel een van de ruimste en meest praktische oplossingen als je op zoek bent naar een BMW en toch een gezin hebt. De verkoop tussen 2014 en 2017 bedroeg dan ook 380.000 exemplaren. 70% van dit aantal zijn bestuurders die hiervoor een ander merk reden, dus een hoop nieuwe BMW rijders! In maart 2018 komt er dan ook een nieuwe uitvoering van deze 2 Tourers, met daarin een nieuwe generatie motoren.


Het is dan wel geen compleet nieuw model, maar zoals je van BMW gewend bent komen ze ongeveer halverwege de modelreeks altijd met een facelift aan, die tegenwoordig ook wel LCI genoemd wordt. De veranderingen zullen zitten in de al eerder genoemde nieuwe generatie motoren, maar buiten dat zijn er ook wel kleine details die het van buitenaf al weg zullen geven. Zo komt er een optie voor adaptive LED koplampen met extra te bestellen opties hierop. Een nieuwe variant mistlampen zal ook leverbaar worden, met ook hier LED technologie. Vanaf nu zullen alle 4 cilinders voorzien zijn van een dubbele uitlaat, en daarbij dus ook een iets aangepaste voor en achterbumper. Ook het m-pakket zal hierbij een kleine touch-up krijgen.

Ook aan de binnenzijde zal het nodige nieuw worden toegevoegd, zo zijn er nieuwe opties om uit te kiezen als het om bekleding gaat. Verder krijgt ook binnen alles weer een kleine update om weer mee te kunnen draaien in 2018, zowel softwarematig in de ConnectedDrive, als de kleine details in de display van de teller bak en de schakelpook die aangepast zal zijn.

Als klap op de vuurpijl zullen er ook nog 6 nieuwe varianten velgen leverbaar zijn op de 2 Tourer serie, evenals 2 nieuwe carrosseriekleuren. 

Zoals al eerder genoemd zullen er nieuwe motoren in de wagens worden gestopt, wat resulteert in een vermogen van 109 tot 221 pk in de Active Tourer, en een vermogen van 109 tot 192 pk in de Gran Tourer.

BMW active tourer 2018





Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte