Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

7

Heeft de BMW M4 CS net twee deuren te weinig voor je? Dan heeft BMW het antwoord op al je wensen: de BMW M3 CS. Dit jaar zal de meest sportieve variant van de M3 bij de dealer komen te staan. Althans, dat zal afhangen van het aantal dat in Nederland geleverd zal worden. Want dat het om een gelimiteerd aantal zal gaan staat vast.

 

De M3 CS is nu te zien in de autostad van Amerika

De elementen die al vast stonden voor de CS versie zijn; meer vermogen, dynamischer, scherpere lijnen en lichtgewicht carbon delen, om de krachtige versie ook visueel nog agressiever te maken. Het eerste wat opvalt, is de carbon motorkap die wat betreft de vorm sterk lijkt op de M4 GTS kap. Om gewicht te besparen, is ook het dak gemaakt van carbon. De lip en achter spoiler zijn nieuw voor de 3 reeks. De kleur maakt de wagen subtiel agressief en persoonlijk blijf ik fan van de achterlichten.

Wat is er nog meer nieuw voor de BMW M3 CS?

Naast gewicht besparingen, is het een combinatie van het nieuwe chassis en onderstel, dat elektronisch naar wens valt in te stellen. Uiteraard helpt een elektronisch geregeld differentieel ontzettend om nog gecontroleerder hard te kunnen rijden. De velgen zijn nieuw voor dit BMW model, maar vallen minder op dan de velgen van de M4 GTS.

Maar hoeveel extra vermogen heeft de M3 CS nu?

De in 2014 nieuw geïntroduceerde 3.0 liter S55 motor ligt ook in deze CS versie. De twin-turbo aangedreven drie liter perst er standaard in een M3 maar liefst 425 pk uit, de CS versie heeft standaard 453 pk. Het extra vermogen is relatief laag, een gemiddelde tuner haalt er meer uit met goede stage1 upgrade. Door het toegenomen vermogen accelereert de BMW in 3.7 seconden naar de 100 km/h, een paar tiende sneller dan een standaard M3. Al met al is de CS versie sneller, maar niet indrukwekkend veel sneller in een sprint. Wel helpt het CS pakket om de wagen er visueel nog sneller uit te laten zien. Ben jij ook zo benieuwd naar het Nederlandse prijskaartje?


8

2

3

4

6

1

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte