Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Het is geen geheim dat wij Nederlanders van zwarte, zilveren of witte auto's houden. In 2016 was maar liefst 75% van de nieuwe automobielen hier in één van voornoemde kleuren geleverd. Logisch dus dat jij jouw nieuwe X2 in een knalkleur wil!

Maar dan... Welke knalkleur doen we? Na een snel kijkje in de online configurator van BMW, concludeer ik dat de kleuren Galvanic Gold, Misano Blau Metallic en Sunset Orange er wel echt uitspringen. Natuurlijk is wit ook fraai en kan je met zwart eigenlijk nooit fout gaan, maar met name een auto als een X2 kan wel een fel likje verf gebruiken! Daar denkt BMW dan ook hetzelfde over. Op de autoshow van Detroit staan namelijk zowel de felblauwe als de knalgele kleur op hun display. En zeg nou eerlijk, met deze persfoto's krijg je toch een veel beter beeld van de actuele kleur dan via de configurator?

6

Als we verder kijken naar onderzoeken naar welke kleur auto het mooiste wordt gevonden, komt blauw ook erg hoog in het lijstje terug. Logisch, vooral donkerblauw is een kleur die niet al te veel op valt, maar toch een mooie gloed kan geven, zeker in een metallic lak. Deze kleur blauw, Misano Blau, is echter alles behalve onopvallend. De kleur heeft wat weg van de bekende Estoril Blau, leverbaar geweest op de M3 en tegenwoordig alleen te krijgen als BMW Individual. Echter lijkt Misano iets lichter van tint, meer richting Laguna Seca Blau, maar heeft net als Estoril metallic flakes erin voor de ultieme glans in de zon. 

1

Echter blijft het wel zo dat blauw dus een kleur is die redelijk vaak voorkomt. Voor diegene die dat juist niet willen en écht willen showen met hun X2, raad ik de Galvanic Gold (eigenlijk geel) aan, waar mijn collega-blogger Sam gisteren al over schreef. Ik vind deze kleur ook weer lijken op een bekende M3 kleur, namelijk Phoenix Gelb. Voor Galvanic Gold heeft BMW de tint net wat donkerder gemaakt, en hiermee komen de lijnen van de X2 wel erg goed uit. Je zal in elk geval nooit problemen hebben met het vinden van jouw BMW op een parkeerplaats of in een garage!

3

5

Mijn persoonlijke voorkeur zou stiekem toch voor de Galvanic Gold gaan, ondanks ik een groot fan van (metallic) blauwe wagens ben. Wat zou jij doen? Net als mij de gele, of de blauwe? Of zou je een echte durfal zijn en gewoon lekker de Sunset Orange bestellen? Praat mee op het forum.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte