Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW 8 1

Jullie zullen allemaal de BMW 6-serie kennen. Deze grote(re) sportieve coupe/GT is gebaseerd op de 5-serie. Kort door de bocht kun je stellen dat de BMW's met even nummers een coupé en cabriolet zijn, gebaseerd op hun basismodel, één cijfer eronder. Nu tilt BMW echter de 6-serie twee plaatsen hoger. Zie hier de nieuwe 8-serie!

Dit alles is natuurlijk allemaal gebaseerd op een stukje marketing. Globaal kunnen we namelijk stellen dat de coupé en cabrio-versies van een bepaald model meer op sportiviteit en luxe zijn gebaseerd. Kijk maar eens rond, meestal zijn de instapmotoren van de sportievelingen (veel) krachtiger dan de instappers van de basis. Een coupé en cabriolet stralen namelijk sportiviteit uit, waarbij een 618i dus eigenlijk niet zou werken. De kleinste 6-serie die je nu kan krijgen is een dikke zes-in-lijn twin-turbo met 320 paardjes onder de motorkap, een 640i dus.

BMW 8 2

Daar komt nu echter verandering in! BMW heeft de 6-serie geüpgraded naar de BMW 8-serie. Dit brengt bij ons BMW liefhebbers natuurlijk wel een stuk geschiedenis terug. Om ons een beetje te plagen heeft BMW de eerste officiële foto's vrijgegeven, weliswaar nog volledig in camouflage, maar genoeg om te zien dat deze auto de naam 8-serie zeker waard zal zijn! Een agressieve voorkant, een prachtig silhouette en een volle achterkant, precies de juiste recepten voor een sportievere grote auto. Voor nu kan ik alleen nog deze beelden bieden, maar houd BimmerPortal in de gaten voor de updates!

BMW 8 3

BMW 8 4

BMW 8 5

BMW 8 6

BMW 8 7

 

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte