Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

New 3series 2

Te zien op de Paris Motor Show ergens in oktober dit jaar en vanaf maart 2019 bij de BMW-dealer in jouw buurt. De absolute topper, de maatstaf van compacte sportieve sedans en de best sturende in zijn klasse wordt vernieuwd. De nieuwe BMW 3-serie, met minder gewicht en de allernieuwste technologie, is één van de grootste BMW nieuwtjes van begin 2018.

Net als de MINI en de nieuwe BMW X2, krijgt ook deze generatie een versie met een drie-cilinder 1,5 liter TwinPower Turbo. Naast benzine versies, komen er ook uiteraard diesels en hypermoderne hybride-aandrijflijnen. Laatstgenoemde wordt toegepast in de nieuwe 325e en de 330e. De 325e krijgt dezelfde uitvoering als de MINI Cooper SE Countryman, waarin een viercilinder blok gebruikt wordt. Het vermogen? 230 pk in de 325e en met 282 pk heeft de 330e een gezonde hoeveelheid extra.

Het uiteindelijke topmodel zal uiteraard de M3 worden, maar deze zal zoals bij de huidige generatie een geheel ander serienummer krijgen dan de normale 3-serie. Verwacht wordt dat de M340i en de M340d de topmotorisering zullen worden van de reguliere modellen. Met de M-badge kunnen deze wagens beschouwt worden als de M-light versies van de 3-serie. Zowel de diesel als de benzine zijn voorzien van een zes-cilinder met een twin-scroll turbo en dankzij vierwielaandrijving zullen deze modellen misschien wel sneller zijn in dagelijks gebruik dan de huidige F80 M3. De M340i deelt het blok van de X3 40i, maar het vermogen in de nieuwe 3-er komt op 380pk waarbij de diesel zich absoluut niet hoeft te schamen met 320-330pk. 

Houdt BimmerPortal in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de nieuwste 3-serie! 


New 3series 1

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte