Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

1M4 LA2

Oké, de SEMA Show is afgelopen en je bent daar geweest met een BMW M4 in het prachtige Sakhir Orange. Toevallig ben jij de uitverkorene om een behoorlijk geüpgrade M4 mee te hebben. Wat ga je dan doen? In een directe lijn terug naar huis? Nee, natuurlijk niet. De ultieme roadtrip begint met jou achter het stuur!

En dan hebben we het niet over een M4 met slechts andere veertjes of een doorsnee schroefset. Nee, jouw wagen is voorzien van een complete Vorsteiner GTX-F8X aero-uitvoering, welke bestaat uit een carbon front splitter en een carbon diffusor. Het plaatje is verder voorzien van passende Vorsteiner VSE-005 Forged wielen en een Brembo Big Brake Kit. De van zichzelf al aardig agressieve M4 wordt hiermee nog vele malen bruter. Om al dat geweld op de juiste koers te houden, heeft PSI een roll-bar geïnstalleerd en ligt de wagen beter op de weg dankzij een prototype schroefset gemaakt door BC Racing. Not your ordinary M4...

Dus, ondanks dat de trip van Las Vegas naar Florida an sich al een behoorlijk avontuur is, hebben de mannen van PSI gekozen om de reis nog wat uit te breiden, voornamelijk om de schroefset in diverse omstandigheden te testen. Klinkt dat niet als een droombaan? Dit alles kan natuurlijk niet zonder het nodige beeldmateriaal. Hierbij een paar shots van interessante en prachtige locaties!

1.) Los Angeles, Californië
Van het wilde Las Vegas, naar het wellicht nog wildere LA. Deze stad aan de west-coast mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Een paar extra mijl, maar onderstaande plaatjes bewijzen waarom dit geen straf is!


1M4 LA1

1M4 LA3

1M4 LA4

1M4 LA5

1M4 LA6

1M4 LA7


2.) Helendale, Californië
Niet al te ver van LA ligt het plaatsje Helendale. Bekend om haar Silver Lakes en het wilde landschap met prachtige wegen. Alsof LA nog niet indrukwekkend genoeg was...


2M4 HE1

2M4 HE2

2M4 HE3


3.) Mojave National Preserve
Zandduinen, vulkanisch gesteente, Joshua Trees en andere prachtige vegetatie tekenen dit ruige landschap. 650.000 hectare aan natuur, gecombineerd met een knaloranje M4. Her en der wat verdwaalde oude uitgevlogen vliegtuigen, maar de M4 is hier de ultieme aandachtstrekker.


3M4 MO1

3M4 MO2

2M4 HE1


4.) Helena, Utah
Nadat de M4 zich door de woestijn heeft geslagen, is het tijd om de kou op te zoeken. Waarbij de komst van turbo-motoren als een nadeel werd gezien, wordt op deze trip duidelijk dat het meer dan welkom is. Eerst de warme en droge lucht van de Mojave Desert, nu de bergen van Utah in, waarbij de lucht steeds dunner wordt. Ongeblazen motoren zouden op beide plekken beduidend minder vermogen afgeven, maar de turbo's op onze M4 zorgen ervoor dat de zes-cilinder ten alle tijden voorzien wordt van de juiste hoeveelheid lucht en dus altijd de juiste hoeveelheid paardjes naar de achterwielen stuurt. Alweer een ander type terrein en de BC Racing schroefset houdt zich uitstekend, ondanks de continuïteit aan extreme omstandigheden.


4M4 UT1

4M4 UT2

4M4 UT3


5.) Ferron, Utah
Nadat de sneeuw het stof heeft weggespoeld en de sneeuw vervolgens gesmolten is, wordt het tijd om bochtige Canyon wegen op te zoeken. Hoge kliffen, snaarstrak asfalt met een snaarstrakke M4. Niets wordt te ruig voor dit monster en dit zou mijn favoriete landschap zijn. De glooiende wegen en sterke diversiteit zijn echt iets om jaloers op te worden. Of ik jaloers ben? Natuurlijk niet...


5M4 FE1

5M4 FE2

5M4 FE3

Tot zover deel 1 van deze prachtige roadtrip. Wij blijven PSI in de gaten houden om jullie te voorzien van de volgende delen.

Disclaimer: photo credits - Precision Sport Industries

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte